Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HARDSTYLE

Üyecik
Selam sayın forum üyeleri bundan 1 hafta önceye kadar Windows 11 kullanıyordum ve uzun bir süre mavi ekran almıyordum fakat son zamanlarda arttığından dedim Windows 10'a geçeyim belki sorun çözülür fakat bugün 11.11.2024 akşamı art arda 4 kez mavi ekran yedim. Genelde bilgisayarda hızlı hareket eden biriyim birden fazla uygulama açıp bir birleri arasında surf yapmayı seviyorum fakat tam o esnada mavi ekran yedim birkaç kez. Minidump dosyalarını aşağıya bırakacağım ben çok anlamadığımdan sizlere danışmak istedim. Konuyla alakasız olacak fakat CS2ye girdiğimde bir müddet oynuyorum ve sonra oyun birden kapanıyor hiçbir hata vermeden bu çok oluyor. Genelde de oyuna girerken pak01.vpk yozlaşmış hatası alıyorum oyunu doğruluyorum düzeliyor ama sonra tekrar hata vermeye devam ediyor.

Minidump dosyalarım:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Memtest86 dene. Bellek erişim ihlali hatası almışsın, PFN listesi bozuk hatası almışsın ve bunlar genelde RAM kaynaklı oluyorlar.

Selam sayın forum üyeleri bundan 1 hafta önceye kadar Windows 11 kullanıyordum ve uzun bir süre mavi ekran almıyordum fakat son zamanlarda arttığından dedim Windows 10'a geçeyim belki sorun çözülür fakat bugün 11.11.2024 akşamı art arda 4 kez mavi ekran yedim. Genelde bilgisayarda hızlı hareket eden biriyim birden fazla uygulama açıp bir birleri arasında surf yapmayı seviyorum fakat tam o esnada mavi ekran yedim birkaç kez. Minidump dosyalarını aşağıya bırakacağım ben çok anlamadığımdan sizlere danışmak istedim. Konuyla alakasız olacak fakat CS2ye girdiğimde bir müddet oynuyorum ve sonra oyun birden kapanıyor hiçbir hata vermeden bu çok oluyor. Genelde de oyuna girerken pak01.vpk yozlaşmış hatası alıyorum oyunu doğruluyorum düzeliyor ama sonra tekrar hata vermeye devam ediyor.

Minidump dosyalarım:
Memtest86 dene. Bellek erişim ihlali hatası almışsın, PFN listesi bozuk hatası almışsın ve bunlar genelde RAM kaynaklı oluyorlar.

Minidump dosyalarım:

Çözüm
Kesin bir şey söyleyemem, önce test yap.
IMG_5186.webp

Test sonucu bu şekilde hocam. Alta da çıktısını bırakıyorum.

Eki Görüntüle 98120
Test sonucu bu şekilde hocam. Alta da çıktısını bırakıyorum.

Ekrana kocaman kırmızı yazı gelmiş olmalı FAIL. 411 tane hata çıkmış. Kaç tane RAM var sistemde?

Eve dönünce testi yapacağım. RAM'ler bozuksa değiştirmem gerekir herhalde, sorun kesin çözülür mü?
Garantisi varsa değiştir.

Hocam 2 yılı geçti RAM'lerin garantisi bitmiştir diye düşünüyorum da bir bakarım tabii. Sistemde 2x8GB Kingston marka RAM var.
Başka sistemde deneme şansın varsa sendeki Kingston RAM'leri başka bir sistemde tekrar test edebilirsin. RAM'lerin sahteleri oluyor sanırım, o ihtimali düşünmezsek, Kingston kalitesi gereğince bozulması zor bir ihtimal, 2 sene içerisinde hem de.
Başka sistemde hata vermiyorsa senin anakartında da sorun olabilir.

Genelde Lifetime oluyor, yani ömür boyu garanti. Araştır istersen.

Başka sistemde deneme şansın varsa sendeki Kingston RAM'leri başka bir sistemde tekrar test edebilirsin. RAM'lerin sahteleri oluyor sanırım, o ihtimali düşünmezsek, Kingston kalitesi gereğince bozulması zor bir ihtimal, 2 sene içerisinde hem de.
Başka sistemde hata vermiyorsa senin anakartında da sorun olabilir.

Genelde Lifetime oluyor, yani ömür boyu garanti. Araştır istersen.

Evet, RAM'lerde Lifetime garanti var. Bir E-posta attım Kingston'a ama ne derler bilemiyorum. RAM'leri arkadaşın bilgisayarında test edebilirim.