Formattan Sonra Yapilmasi Gerekenler | Windows 10 - 11
Windows'u güncelleyin
Adim 1 - Windows'un arama yerine "Windows Update" yazin ve oraya girin.
Adim 2 - "Güncellestirmeleri Denetle" deyin.
Adim 3 - Size onerilen butun güncellestirmeleri yapin ve bilgisayarinizi yeniden baslatin.
Windows'u güncelleyin
Adim 1 - Windows'un arama yerine "Windows Update" yazin ve oraya girin.
Adim 2 - "Güncellestirmeleri Denetle" deyin.
Adim 3 - Size onerilen butun güncellestirmeleri yapin ve bilgisayarinizi yeniden baslatin.
Ekran kartınızın sürücülerini yükleyin
Adim 1 - Ekran kartınızın internet sitesine gidin. (Ornekler: AMD, NVIDIA, MSI, Gigabyte vb)
(Ekran kartınızın modelini bilmiyorsaniz, Windows'un arama yerine "DxDiag" yazin. Karsınıza cıkan uyariya "Evet" diyebilirsiniz. Acılan pencerede üst kısımdan "Ekran" bolümune gidin. "Aygit" kısmında ekran kartınızın bilgileri yazacaktır.)
Adim 2 - Uygun suruculeri bulup indirin ve kurun. Sonrasında bilgisayarınızı yeniden baslatın.
Varsa ek suruculeri yukleyin
Kulaklığınızın, klavyenizin, farenizin, mikrofonunuzun vs. sürücülerini indirmeyi unutmayın.
Internet tarayicisi edinin
Sade, basit arayüzlu, alısveris ve arama icin kullanıslı bir tarayıcı: Chrome - Google Chrome - The Fast & Secure Web Browser Built to be Yours
Microsoft'a ait hos temalı internet tarayıcısı: Edge - https://www.microsoft.com/tr-tr/edge/download?form=MA13FJ
Arama motoru sağlam bir tarayıcı: Yandex - Yandex
RAM kullanımını ayarlayabildiğiniz ve oyuncular icin tasarlanmıs bir tarayıcı: Opera GX - Opera GX | Gaming Browser | Opera
Program onerileri
Ücretli ve ücretsiz, her türden oyunların bulundugu devasa oyun platformları: Steam, Epic Games.
3D Modelleme yapabileceğiniz programlar: Blender, Sculptris, ZBrush vb.
Kod yazarken size yardımcı olabilecek programlar: Visual Studio Code, PyCharm, Notepad++, Eclipse vb.
Pixel Art yapabileceğiniz programlar: Aseprite, Pixel Art Studio vb.
Oyun yapabileceğiniz programlar: Unreal Engine, Unity vb.
Resim cizebileceğiniz programlar: Krita, Photoshop, GIMP vb.
Fotograf düzenleyebileceğiniz programlar: Photoshop, Paint Net, GIMP vb.
Dosya sıkıştırmak ve şifrelemek için: WinRAR, 7-Zip vb.
Video düzenleyebileceğiniz programlar: Adobe Premiere Pro, CapCut, Camtasia, Filmora vb.
Video kayit programlari: OBS Studio, Bandicam, Fraps vb.
Antivirüs programlari: Kaspersky, Avast vb.
Umarim bu rehber faydali olur. Sizin de eklemek istediginiz bir şey varsa veya bir yorumunuz varsa mutlaka makalenin altina yazin. Herkese iyi Sosyaller, iyi gunler dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: