Daslernen

Uzman
Merhaba Windows 10 üzerinde Microsoft Store'da Winch WSL indirdim. Bu Linux için Windows alt sistemini ve sanal makine platformunu etkinleştirdim. WSL Arch Linux üzerinde fakat başlattığımda hiçbir dönüt vermiyor.

1759058544379.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Windows 10 üzerinde Microsoft Store'da Winch WSL indirdim. Bu Linux için Windows alt sistemini ve sanal makine platformunu etkinleştirdim. WSL Arch Linux üzerinde fakat başlattığımda hiçbir dönüt vermiyor.

Eki Görüntüle 188576
Windows 10'da WSL'yi başlatırken siyah ekranda kalıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. WSL Versiyonunu Kontrol Edin:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak açın.
- Aşağıdaki komutu yazın:
Kod:
     wsl -l -v
- WSL versiyonunu kontrol edin. WSL 2 kullanıyorsanız, sürümün uygun şekilde ayarlandığından emin olun.

2. WSL'yi Güncelleyin:
- Windows Update'i kontrol edin ve sistemin güncel olduğundan emin olun.
- Daha sonra aşağıdaki komutla WSL'yi güncelleyin:
Kod:
     wsl --update

3. WSL'yi Yeniden Başlatın:
- Komut İstemi'nde aşağıdaki komutları sırayla yazın:
Kod:
     wsl --shutdown
- Daha sonra Arch Linux dağıtımını tekrar başlatmayı deneyin.

4. Arch Linux Ayarlarını Kontrol Edin:
- Arch Linux'un gerekli dosyalarının eksik olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer kurulumda bir sorun varsa, Arch Linux'u tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

5. Donanım Sanallaştırmasını Kontrol Edin:
- BIOS ayarlarına girerek donanım sanallaştırmasının (Intel VT-x veya AMD-V) etkin olduğundan emin olun.

6. Windows Terminal veya Başka Bir Terminal Kullanmayı Deneyin:
- Varsayılan terminal yerine Windows Terminal veya başka bir terminal uygulaması kullanarak Arch Linux'u başlatmayı deneyin.

7. Belirli Hataları Kontrol Edin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, komut isteminde dmesg komutunu da çalıştırarak hata mesajlarını kontrol edin.

Bu adımlarla hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz.