RolanneYG

Başarılı
Merhaba, yıllardır klasik sorulardan birisi, "Yeni bir Windows sürümü çıkınca eski sürümden ona geçiş yapılır mı, buna değer mi?" gibi sorular oluyor genelde, ben de bu yüzden geleneği bozmamak adına soruyu soruyorum arkadaşlar:

Şu an bilgisayarımda Windows 10 Pro kullanıyorum, fazlasıyla memnunum. Windows 10 kullanmaya 2018'de başladım ve memnun kaldım ama merak ediyorum 11 nasıldır? Son güncellemeden sonra "biraz sorun var" dediler, 24H2 güncellemesinden sonra "ses sorunu" falan dediler, ben de sorunun çözüldüğüne dair bir güncelleme bekliyorum, eğer olursa belki geçerim.

Sistemim fazlasıyla iyi ve güncel bir sistem:
  • i5 11400H 11.nesil 6 Core (Max 4.70 GHz)
  • 16 GB DDR4 3200 MHz RAM.
  • NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB (Refresh GDDR6)
  • Kioxia 500 GB NVMe SSD.
  • 1 TB HDD.
Bu şekilde bir laptopum var, Windows 10'da boşta 3-4 GB RAM kullanan cihazlar Windows 11'de boşta bütün arka plan uygulamaları kapalıyken ne kadar RAM ve CPU kullanıyor? Test edenler mümkünse sonuçları paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 yildir Windows 11 kullaniyorum, hicbir sorun yasamadim. Gorunus olarak hangisi hosunuza gidiyorsa onu kullanin bence. Performans olarak da fark olacagini dusunmuyorum.

Ben geçtim ama beğenemedim bana hitap etmedi anında geri döndüm Windows 10'a. Görev çubuğunu sağa alamıyorum diye bırakmıştım.

Yıllardır win11 savundum. Kendim de kullanıyordum. En son 24 güncellemesini yapınca bilgisayar uygulama kurulumlarında vesaire çok geç tepki vermeye, bazen de hata vermeye başladı. Bu sorunu aşamadım ve format atıp tekrar win10 a döndüm. Masaüstünde sağ tıklamanın anında hızlı tepki vermesini falan özlemişim. İşletim sistemi daha sade olduğu için daha akıcı. Uzun süre 11 kullanıp geri dönünce özellikle hemen anlaşılıyor.

Hocam bu sene Windows 10 desteği kesilecek. Güvenlik güncellemeleri almayacak. Bu da sıfır gün açıklarına karşı savunmasız kalacak anlamına geliyor. Şimdiden Windows 11 kurup alışma sürecini atlatmanız daha iyi olur bence.

Düz Windows 11'e 10'dan geçilir mi? Hayır.
Peki aşırı olmayan ama yeterli düzeyde debloat edilmiş 11'e geçilir mi? Evet.

Şahsen ben aylardır CTT'nin WinUtil'i ile ayarlama yapılmış Windows 11 23H2 kullanıyorum. Şu ana kadar beni 11'den bezdirecek bir durumla karşılaşmadım. Gayet stabil ve kullanılabilir. 25H2 çıkmaya yakın da 24H2 geçmeyi planlıyorum.

Windows 11'de sürüm farketmeksizin ciddi bir tepkime problemi mevcut ve güncellemeler ne yazık ki bu sorunu çözmüyor. Hele ki iş odaklı yoğun bir kullanıcıysanız Explorer problemleri sizi deliye çevirebilir. Önce bunlar çözülmeli ki sonra RAM,CPU kullanımı gündeme gelsin.

Windows 10'dan memnunsanız devam edin, destek süresini kafaya takıyorsanız da LTSC sürümleri deneyebilirsiniz. 2027 ve 2032'ye kadar destekleri devam edecek.

Kaldı ki 10 desteği uzatılmayıp biterse de o zamana kadar Windows 12 sızıntılarını konuşmaya başlarız.

11 hatalar ile dolu olsa da kalmak zorundayız. Çünkü her şey 11'e göre ayarlanıyor. Yama güncelleme beklemek zorundayız. 10 yeterli gelmemeye başlayacak zamanla.