Windows 10'dan Windows 11'e geçilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CyHaN_Atalay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 520
  • Etiketler Etiketler
    w10 w11

CyHaN_Atalay

Uzman
İyi sosyaller. 2023'te bu sistemi ailemle alırken mecburen Windows 11 lisanslı versiyonunu da almıştık. 1-1,5 yıl Windows 11 kullandım ve bir şekilde Windows 10'a geçmeye karar verdim. Zira Windows 11 sorunları yüzünden... Lakin şimdi de Recep Baltaş abimizin bir videosunda Windows 11 sayesinde USB ve programsız format attığını gördüm. Aklıma yine Windows 10'dan Windows 11'e geçme fikri geldi. Tabii sırf bu yüzden de değil; mesela "Optimizasyon sorunları hâlâ devam ediyor mu?" ya da "Windows 10'da kalınır mı?" gibi sorular da aklıma geliyor. Tavsiyeniz ne olur?

NOT: Oyunlar harici 3. taraf dosya indirmiyorum, hile indirmiyorum, oyun modlarını güvenilir sitelerden indiriyorum ve Kaspersky Plus kullanıyorum. İnternette de az çok takılmayı bilen birisiyim.

Oyunlar Windows 10 desteğini kesene dek, 10 kullanmaya devam edeceğim. 11, kesinlikle kaynak israfı, masaüstünde 6 GB RAM kullanacak utanmasa.

Windows 11 IoT LTSC geçin, normal Home veya Pro sürümünü kullanırsanız tabii ki çok olumsuz fark eder, nasıl şu an çoğu kişinin aynı şekilde Windows 10'u Home veya Pro kullanmayıp 2021 LTSC kullandığı gibi.

Benim önerim Windows 11'in stabil ve doğru sürümüne geçiş yapman olur. Ben yaklaşık 6 aydır (güncellemeleri kapalı şekilde) 23H2 22631.6060 sürümünü kullanıyorum. Hem stabil, oyunlarda saçma sapan olaylar yaşamıyorum hem de hızlı. Güncellemelerin kapalı olması bazı kullanıcılar tarafından sağlıklı görülmeyecektir fakat bir öneri benden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modifiye edersen olur, etmezsen sakin gecme. Rezalet ondan.
Modifiye ne kadar güvenilir tam olarak?

Sizi bir konuda daha görmüştüm hocam. Bu konuya da ayrıca bakacağım teşekkür ederim

Bu işletim sisteminden hiç anlamıyorum lakin tekrar lisans satın almak istemem gibi duruyor açıkçası ya. Bahsettiğiniz sürüm lisanslı bir sürüm mü?

Yeni gelen güncellemeler SSD bile bozmuştu bir ara. Peki bu W11 sürümü diğerlerine göre az ram'da mi kullanıyor acaba?

Şöyle söyleyeyim, normal bir Windows kullanmıyorum. Çok modifiyeli ve içeriği normale göre %60 civarında kısılmış durumda. Boşta RAM kullanımım %10-13 arası genel olarak.

Bu işletim sisteminden hiç anlamıyorum lakin tekrar lisans satın almak istemem gibi duruyor açıkçası ya. Bahsettiğiniz sürüm lisanslı bir sürüm mü?
@d.24 hocam zaten bununla ilgili bir makalesi mevcut, ona göz atın, ayrıca lisans işini Massgrave ile rahatça çözersiniz.

Genel olarak anlatacak olursam işletim sistemi tamamen boş geliyor, hiçbir bloatware veya adware bulunmuyor, bir Edge bir not defteri bir de hesap makinesi programı dışında yok diyebilirim.

Konuya cevap vermiş herkese teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…