DeepMarty

Uzman
Selam arkadaşlar, bildiğiniz üzere Windows 11 24H2 sürümünde Copilot uygulaması bilgisayara artık entegre olarak değil de Microsoft Store uygulama düzenine geçti. Bu sürümü kullanan arkadaşlara sorum olacaktı. Copilot uygulaması dil bölge Türkiye Türkçe olarak ayarladığıma rağmen bazı yerler İngilizce bazı yerler Türkçe gözüküyor bunun sebebi nedir sizlerde de öyle mi?

Microsoft Copilot uygulaması resmi link Windows 10/11 : Microsoft Copilot - Windows’ta ücretsiz indir ve yükle | Microsoft Store

Ekran görüntüsü 2024-07-01 194924.webp

Son düzenleme:
24H2 resmi çıkış yaptı mı acaba? Eğer resmi çıkış yapmamış bir şekilde kullanıyorsanız ingilizce olması normal.

24H2 resmi çıkış yaptı mı acaba? Eğer resmi çıkış yapmamış bir şekilde kullanıyorsanız İngilizce olması normal.

Windows 11 24H2 resmi olarak çıkış yapmadı. Bu tür çeviri hatalarının olması çok doğal.

Windows 11 Insider Preview sürümü kullanmıyorum kullandığım sürüm RTM sürüm (kullanıcıya/kullanıma sunulmaya hazır anlamına gelir.) ve bu uygulama üzerinde yaşıyorum bilgisayar ile bağlantısı yok aynı program gibi Windows işletim sistemine entegre falan edilmemiş Microsoft uygulamasıdır copilot işte yaşadığım sorunda dil sorunu Microsoft sayfasından dil bölge saat ayarlarını Türkiye Türkçe olarak ayarladım yine aynı sorun ile karşılaştım Windows 10/11 uygulamanın indirme linki (Microsoft Copilot - Windows’ta ücretsiz indir ve yükle | Microsoft Store)

Son düzenleme:
Windows 11 Insider Preview sürümü kullanmıyorum kullandığım sürüm RTM sürüm (kullanıcıya/kullanıma sunulmaya hazır anlamına gelir.) Ve bu uygulama üzerinde yaşıyorum bilgisayar ile bağlantısı yok aynı program gibi Windows işletim sistemine entegre falan edilmemiş Microsoft uygulamasıdır işte yaşadığım sorunda dil sorunu Microsoft sayfasından dil bölge saat ayarlarını Türkiye Türkçe olarak ayarladım yine aynı sorun ile karşılaştım Windows 10/11 indirme linki (Microsoft Copilot - Windows’ta ücretsiz indir ve yükle | Microsoft Store)
Bilgisayara yüklü olarak gelmiş olabilir mi? O durum da kaldırıp tekrardan kurdunuz mu uygulamayı peki?

Kaldırdım yükledim hatta güncelleme bile gelmişti onu bile yüklemiştim sorun aynı.
Başka bir çözüm fikri bulamadım hocam vallahi. Bir de attığınız fotoğrafa bakınca hesabınıza giriş yapmadığınız gözüküyor. Belki girince düzelir. Bende de bazen böyle sorunlar olduğunda giriş yaptığımda hesabın dilini ayarlıyordu. Bilmiyorum dediğim gibi. İsterseniz bir deneyin.

Başka bir çözüm fikri bulamadım hocam vallahi. Bir de attığınız fotoğrafa bakınca hesabınıza giriş yapmadığınız gözüküyor. Belki girince düzelir. Bende de bazen böyle sorunlar olduğunda giriş yaptığımda hesabın dilini ayarlıyordu. Bilmiyorum dediğim gibi. İsterseniz bir deneyin.
giriş yaptımda profil fotoğraf yüklenmemişti hesap sekronizasyon yapıyordu