Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Windows'ta Vista'dan beri mevcut olan bir bug vardı. PowerShell'i açıp komut ekranına wininit yazıp Enter'a bastığınızda bilgisayar mavi ekran veriyordu. Bu durum Windows 11 23H2'de bile geçerli, 23H2'de de wininit yazıp Enter'a basınca mavi ekran yiyorsunuz.

Yaklaşık 1.5 aydır Windows 11 24H2 kullanıyorum. Az önce sırf merak ettiğim için 24H2'de bu hatayı denemek istedim. PowerShell'i açtım (Windows PowerShell veya PowerShell 7 fark etmiyor), sonra ise komut ekranına wininit yazıp Enter'a bastım. Bilgisayar sorunsuz çalışmaya devam etti, mavi ekran falan vermedi.

Anlaşılan Microsoft, 2007'den beri mevcut olan bir Windows hatasını nihayet çözmüş.

Bununla ilgili (sırf bu konuyu açabilmek için) çektiğim video:

Daha önceki sürümlerin nasıl davrandığını merak ediyorsanız FlyTech'in videosu: (3:49'da wininit hatasından bahsediliyor)

CMD'yi yönetici olarak açıp "powershell wininit" yazsana. Galiba ping'i var Microsoft'un.

CMD'yi yönetici olarak açıp "powershell wininit" yazsana. Galiba ping'i var Microsoft'un.
Az önce denedim, yine mavi ekran vermedi. Zaten bahsettiğiniz yöntem ile benim yaptığım PowerShell'i açıp wininit yazmak tamamen aynı şeye geliyor. Yani Microsoft bu hatayı kökten çözmüş.

Merhaba arkadaşlar. Windows'ta Vista'dan beri mevcut olan bir bug vardı. PowerShell'i açıp komut ekranına wininit yazıp Enter'a bastığınızda bilgisayar mavi ekran veriyordu. Bu durum Windows 11 23H2'de bile geçerli, 23H2'de de wininit yazıp Enter'a basınca mavi ekran yiyorsunuz.

Yaklaşık 1.5 aydır Windows 11 24H2 kullanıyorum. Az önce sırf merak ettiğim için 24h2'de bu hatayı denemek istedim. PowerShell'i açtım (Windows PowerShell veya PowerShell 7 fark etmiyor), sonra ise komut ekranına wininit yazıp Enter'a bastım. Bilgisayar sorunsuz çalışmaya devam etti, mavi ekran falan vermedi.

Anlaşılan Microsoft, 2007'den beri mevcut olan bir Windows hatasını nihayet çözmüş.

Daha önceki sürümlerin nasıl davrandığını merak ediyorsanız Flytech'in videosu: (3:49'da wininit hatasından bahsediliyor)

Windows Vista'dan bu yana olan bu hatayı neden bu ana kadar çözmediler bana çok garip geliyor.

Yaklaşık 1.5 aydır Windows 11 24H2 kullanıyorum. Az önce sırf merak ettiğim için 24h2'de bu hatayı denemek istedim. PowerShell'i açtım (Windows PowerShell veya PowerShell 7 fark etmiyor), sonra ise komut ekranına wininit yazıp Enter'a bastım. Bilgisayar sorunsuz çalışmaya devam etti, mavi ekran falan vermedi.

Daha önceki sürümlerin nasıl davrandığını merak ediyorsanız Flytech'in videosu: (3:49'da wininit hatasından bahsediliyor)

Hocam bende de kurulu ama BSoD sokmak istiyorsanız Bluetooth kulaklık bağlayıp herhangi bir ekrana paylaşın ve afiyet olsun bilgisayara BSoD yedi. Bunu arkadaşımda yaşadık o yüzden film izleyemedik.
Ya da kulaklık bağlarken veya nadiren ekran paylaşımında. Windows 10 böyle bir sorun yoktu.
Aynı sürücüler kurulu direk yükseltme yaptım.

23H2 sürümünde denemiştim onda da olmamıştı. Garip.
23H2'de bu hata halen mevcut, siz doğru yapamamışsınız. PowerShell'i yönetici olarak çalıştırınca wininit hatası çalışıyor. Normal çalıştırıyor olabilirsiniz.

Bu arada belirtmeyi unuttum, bende UAC tamamen kapalı olduğu için (Regedit'ten EnableLUA değerini 0 yaptım) istisnasız tüm yazılımlar direkt yönetici olarak çalışıyor. O yüzden normal şekilde açarak wininit açığını deneyebiliyorum. Ancak sizin deneyebilmeniz için PowerShell'i yönetici olarak açmanız şart.