Çözüldü Windows 11 24H2'de Alt+Tab gecikiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

csm

Uzman
Kısa süre önce Windows 10'dan Windows 11'in 24H2 sürümüne geçiş yaptım. Ancak bu geçişten sonra özellikle tam ekran modunda oyun oynarken Alt+Tab yaptığımda fark edilir bir gecikme yaşıyorum. Tuşlara bastığımda ekran kısa bir süre siyah oluyor ve ardından pencere geçişi gerçekleşiyor. Bu sorunun bir çözümü var mı, yoksa 23H2 sürümünü mü denemeliyim?

Çözüm
Windows 11 23H2 sürümüne geçerek sorunu çözdüm. Tam ekran uygulamalarda alt+tab tepki süresi tam istediğim gibi çalışıyor.
Kullandığım iso dosyası: tr-tr_windows_11_consumer_editions_version_23h2_updated_april_2025_x64_dvd_5e6831d3.iso
Hocam yaşadığınız normal. Sistemde sorun yok merak etmeyin. Benim aklıma gelen tek çözüm buydu. Sanırsam giriş gecikmesi artmasın diye tam ekran modu kullanıyorsunuz fakat singleplayer oyunları "Borderless" oynarsanız çok sorun olacağını düşünmüyorum.
Çoğunlukla online rekabetçi oyunlar oynadığım için borderless modu kullanmıyorum.

Hangi oyunda veya programda yaşadığına göre değişiyor. Normalde sistemde bir sorun yok. Ama örnek olarak Valorant tam ekran iken dediğin şeyin aynısı bana da oluyor.

Sistem bu sorun dışında iyi bir şekilde çalışıyordu ama sanırım bazı NVIDIA gpularda genel olarak bir bug var sanırım 24H2 sürümünde.

Son düzenleme:
Çoğunlukla online rekabetçi oyunlar oynadığım için borderless modu kullanmıyorum.

Sistem bu sorun dışında iyi bir şekilde çalışıyordu ama sanırım bazı NVIDIA gpularda genel olarak bir bug var sanırım 24H2 sürümünde.
Herhangi bir bug yok. Borderless mod kullanmadığın sürece rekabetçi oyunlarda alt tab siyah ekran olarak çıkıyor zaten. Windows 10'da da aynıydı.

Windows 11 23H2 sürümüne geçerek sorunu çözdüm. Tam ekran uygulamalarda alt+tab tepki süresi tam istediğim gibi çalışıyor.
Kullandığım iso dosyası: tr-tr_windows_11_consumer_editions_version_23h2_updated_april_2025_x64_dvd_5e6831d3.iso

Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt