Çıktıktan 1,5-2 ay sonra denemiştim. Sadece Windows arayüzünde bile birçok sorunla karşılaştığım için hemen 23H2'ye geri döndüm. Şu anda güncelleme listesinde duruyor ancak güncellemiyorum. Hem genel stabilite/bug hem de oyun performansı açısından şu anda durumlar nasıl? Sizce geçilmeli mi, yoksa 23H2'ye devam mı edeyim?
En son bilgisayarımın içine etmişti. Minecraft bile kaldırmaz hale geldi. Yani basit bir oyun basit bir oyunu kaldıramayacak bir bilgisayarda değil. Windows 10’a düşürmüştüm bu nedenle. Yükseltmeyin bence.

Çıktıktan 1, 5-2 ay sonra denemiştim. Sadece Windows arayüzünde bile birçok sorunla karşılaştığım için hemen 23H2'ye geri döndüm. Şu anda güncelleme listesinde duruyor ancak güncellemiyorum. Hem genel stabilite/bug hem de oyun performansı açısından şu anda durumlar nasıl? Sizce geçilmeli mi, yoksa 23H2'ye devam mı edeyim?

Bence geçilmeli Windows zaten her gün çalışıyor eskisi gibi bozuk değil şu an stabil Windows 10'dan daha iyi diyebiliriz tabii ki burada parçalarında önemli.

İlk çıktığında az çektirmedi fakat şu an sorun yok.
Bende çok sorun yaşadım normal pencere açtığımda tüm ekranın kararıp 2-3 sn sonra gelmesi vb veya oyunlarda feci fps düşüşü gibi

Sistemin iyiyse geçilir, kötüyse performans düşüklüğü yaşarsın.
Ryzen 7 7800x3d (CPU), Galax RTX 4070 Super (GPU), Kingston KC3000 1 TB (SSD), Corsair Vengeance CL 36 6000 Mhz 2x16 (Ram), Tuf Gaming B650M-Plus (Motherboard), Tuf Gaming 750G 750W 80+ Gold (Power Supply) donanım tarafında sorun yaşayacağımı sanmıyorum gayet güçlü bir sistemim var benim korkum yazılımsal tarafta karşılaşabileceğim sorunlar

Ben geçince Fx işlemcim infilak etmişti. Yani geçebilirsiniz ama geçmeye de bilirsiniz. Geçmemeliymidiniz ki?
Dahada kararsız kaldım:D

Ben mesela Nanazip ile bir dosya çıkarınca, dosya çıkardığım klasörün donması sorununu yaşıyorum. Gerçi buna benzer sorunu Windows 10'dan beri yeni bir dosya gelince dosya, masaüstü vb. kendini yenilemeyip o dosyayı göstermemesini de çok yaşadım. Ama kaldırınca 7-ZIP ile de yaşadım. Sistemi çok kurcaladığımdan ben de bozmuş olabilirim. Veya bazen Edge ait iki farklı pencere varsa, bu pencerelerden ikisini görev çubuğundan seçip geçemiyorum. Sanki aniden kayboluyor veya takılıyor gibi oluyor.

Bunun dışında göze batan bir sorun yaşamadım. Ama yine belirteyim ben sistemi kurcalamayı, yeni uygulamaları indirip denemeyi bayağı seviyorum.

Oyun performans vb. kısımlarında karşılaştırma yapmıyorum. Açıkcası en sorunlu sürümde bile bence en az fark bu tarz şeylerde oluyor.
Sizin müdahaleniz sonucu mu oldu bilmiyorum ancak bende tam olarak bu tarz yazılımsal sorunlardan korkuyorum 23h2 şuan gayet stabil ve düzgün çalışıyor ancak microsoft desteğini sanırsam ekim 2025 gibi kesicek herkes 24h2 mecbur kalıcak bende öncesinde bir emin olmak istedim yakınımda kullanıp sorun yaşamayanlar var ancak ben ilk çıktığı zamanlar kurduğumda çok sorunla karşılaştım ondan bir çekinceliyim aklım almıyor ayrıca düzgün çalışan bir sürümü geliştirirken nasıl daha kötü yapabiliyorlar

En son bilgisayarımın içine etmişti. Minecraft bile kaldırmaz hale geldi. Yani basit bir oyun basit bir oyunu kaldıramayacak bir bilgisayarda değil. Windows 10’a düşürmüştüm bu nedenle. Yükseltmeyin bence.
Benzer bir sorunla bende karşılaştım tüm oyunlarda fps değerlerim feci bir şekilde düştü ilk çıktığında kurduktan 2 saat sonra mecbur 23h2 ye geri döndüm zaten bu yaşadığım sorunlardan dolayı bu başlığı açtım çok çekinceliyim çünkü, aslında hâlâ kararsız kaldım memnun kalanlar bir tarafa sizin benim gibi sorun yaşayanlarda olmuş ne yapıcam bilmiyorum

Son düzenleme:
Bence geçilmeli Windows zaten her gün çalışıyor eskisi gibi bozuk değil şu an stabil Windows 10'dan daha iyi diyebiliriz tabii ki burada parçalarında önemli.
Sistemim güçlü ve güncel parçalar var o yandan endişem yok, genel olarak şuan kullananlar karşılaştılarsa nasıl sorunlarla karşılaştılar, düzgün çalışıyor mu onu öğrenmek için açtım başlığı hâlâ sorun yaşayanlar hatta donanımsal tarafa sıçrayan sorunlarla karşılaşanlar olmuş dahada kararsız kaldım

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 7800X3D (CPU), Galax RTX 4070 Super (GPU), Kingston KC3000 1 TB (SSD), Corsair Vengeance CL 36 6000 MHz 2x16 (RAM), TUF Gaming B650M-Plus (Motherboard), TUF Gaming 750G 750W 80+ Gold (Power Supply) donanım tarafında sorun yaşayacağımı sanmıyorum gayet güçlü bir sistemim var benim korkum yazılımsal tarafta karşılaşabileceğim sorunlar

Karşılaşma ihtimalin yüksek.

Niye böyle söylediniz merak ettim

Çıktıktan 1,5-2 ay sonra denemiştim. Sadece Windows arayüzünde bile birçok sorunla karşılaştığım için hemen 23H2'ye geri döndüm. Şu anda güncelleme listesinde duruyor ancak güncellemiyorum. Hem genel stabilite/bug hem de oyun performansı açısından şu anda durumlar nasıl? Sizce geçilmeli mi, yoksa 23H2'ye devam mı edeyim?
Edit: 24H2'ye geçtim şuanlık benim açımdan sorunsuz ve iyi gibi duruyor bir sorunla karşılaşırsam bu konunun altına yazıcam.

Son düzenleme:
Henüz stabil değil, bende FPS düşüşleri ve yazılımsal problemler yaşattı.
Mesela Filmler ve TV uygulaması yok, indirmek zorunda kaldım ve hata verdi.
CMD yoktu, ek olarak indirmek zorunda kaldım.
Yazılım tarafı biraz şans işi sanırım, dün kurdum bende korkarak ancak hiçbir sorunla karşılaşmadım şuan her şey düzgün çalışıyor ve oyunlarda fps düşüşüde yaşamadım. Sistemden sisteme göre de değişiyor olabilir.