Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
1751058780454.webp

1751059007775.webp

Açıkçası başlık bulamadım. O yüzden eskiden Linux dağıtımlarından selam verdiğim konulardaki başlığı kullandım. Başarılı ve hatasız bir şekilde Windows 11 25H2 kurabildim. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım.

Aslında bu tam anlamıyla 25H2’nin final sürümü değil. Insider kullanıcıları için yayınlanan erken bir derleme. Yani henüz herkese açık, kararlı dağıtıma çıkmış bir sürüm değil. İlk izlenimler ve ön testler için kullanılabilir durumda. Dev kanalında olan bütün Insider'lara Windows Update üzerinden gelmektedir. Sizde yükleyebilirsiniz. Çok bir yeni özellik keşfedemedim. Fazla incelemedim zaten. İnceledikçe fark ettiğim özellikleri yazarım.

Sadece Insider güncellemeleriyle gelen bir özellik mi tam bilmiyorum fakat şu özelliği beğendim. Dosya Gezgini penceresinin üst kısmı arka plana göre hafif renkleniyor.

1751059142013.webp

Görünüm açısından oldukça şık duruyor.

Sadece Insider güncellemeleriyle gelen bir özellik mi tam bilmiyorum fakat şu özelliği beğendim. Dosya Gezgini penceresinin üst kısmı arka plana göre hafif renkleniyor.

1751059142013.webp

Görünüm açısından oldukça şık duruyor.
Yavaş yavaş yeniden Frutiger Aero geliyor, şimdi bizim zamanımız.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 5090'lı ultra-high bir sistemim olsa kullanmam şu mereti. En kötü Windows 10'da uygulama desteği gibi şeyler tamamen kesilirse Windows 11 LTSC sürümünü kurarım.
Gittikçe karmaşık bir hal almaya başladı Windows sürümleri. NT 6 çekirdeği zamanı için çok iyiydi hatta zamanının ötesindeydi. Ondan neredeyse 20 yıldır Windows'un kod tabanı büyük ölçüde aynı kaldı. Ama bu durum iyice kod tabanının karman çorman olmasına sebep oldu. Windows 11'e defalarca şans vereyim dedim yine de olmadı. Kesinlikle bir sıkıntı var ve bu sıkıntı direkt işletim sisteminin temelinde yatıyor. 2006 dan beri aynı çekirdeği modifiye ediyorlar ve bu kadar modifikasyonu kaldırmıyor artık sistem. O yüzden Windows 11 asla geçmiş sürümler kadar iyi olamayacak. Çünkü en azından onların kod tabanı bu kadar çorbaya dönüşmemişti.

Ben hala 23H2 kullanıyorum, 24H2 çok problemliydi ilk aylarında. 2024 Ekim'de kurmuştum yani en son ve yaklaşık 2 hafta kadar da kullanmıştım.

Gittikçe karmaşık bir hal almaya başladı Windows sürümleri. NT 6 çekirdeği zamanı için çok iyiydi hatta zamanının ötesindeydi. Ondan neredeyse 20 yıldır Windows'un kod tabanı büyük ölçüde aynı kaldı. Ama bu durum iyice kod tabanının karman çorman olmasına sebep oldu. Windows 11'e defalarca şans vereyim dedim yine de olmadı. Kesinlikle bir sıkıntı var ve bu sıkıntı direkt işletim sisteminin temelinde yatıyor. 2006 dan beri aynı çekirdeği modifiye ediyorlar ve bu kadar modifikasyonu kaldırmıyor artık sistem. O yüzden Windows 11 asla geçmiş sürümler kadar iyi olamayacak. Çünkü en azından onların kod tabanı bu kadar çorbaya dönüşmemişti.
Windows 12, ya da artık sürümün adı her ne olacaksa, öyle bir şey çıkarıp çekirdeği tamamen yenilemeleri lazım.
Ancak geriye dönük uyumluluk meselesi yüzünden bunu yapamıyorlarmış sanırım. Üstelik Windows sadece masaüstü bilgisayarlarda kullanılmıyor; hastaneler, hava yolu şirketleri gibi yerlerde de kullanıldığı için Microsoft'un eli kolu bu açıdan biraz bağlı.
Yani Microsoft ya Windows 11'in desteğini hiç kesmeyecek, (Windows 12 önemli ölçüde Windows 11'in yerini alana kadar en azından), ya da 2 farklı çekirdek sürümüne sahip Windows 12 çıkaracak.

Son düzenleme: