Sanal bellek 50 GB gözüküyor. Bu değerler normal mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal belleğin amacı RAM'in yetmediği yerde sistemin imdadına yetişmek.Ben özellikle HDD'de açmadım hatta sanal bellek varlığını tesadüfen bir oyun ile ilgili sorunumu internette aratırken ilk defa öğrendim. İşletim sistemim C sürücüsünde (M2 SSD) olmasına rağmen sanal bellek neden HDD'de (içinde sadece oyunlar var) yer alıyor onu da anlamadım.
Arkadaşların dediği gibi manuel ayarlama çözüm sanırım fakat bende içime sinsin diye format attıktan sonra manuel olarak ayarlayacağım.
Hiç de normal değil. 16GB RAM yetiyor hala. Sanal belleğe ihtiyacın yok.
Ben özellikle HDD'de açmadım hatta sanal bellek varlığını tesadüfen bir oyun ile ilgili sorunumu internette aratırken ilk defa öğrendim. İşletim sistemim C sürücüsünde (M2 SSD) olmasına rağmen sanal bellek neden HDD'de (içinde sadece oyunlar var) yer alıyor onu da anlamadım.Önemsiz bir programda bellek sızıntısı olabilir. Ayrıca HDD'dekini kapatıp yer varsa SSD'yi kullanın.
Arkadaşların dediği gibi manuel ayarlama çözüm sanırım fakat bende içime sinsin diye format attıktan sonra manuel olarak ayarlayacağım.@Mental Çöküntü hocam bilgisayarınızın içinde önemli verileriniz yok ise temiz bir format atın. Büyük ihtimal çözülür.
Sanal belleğin amacı RAM'in yetmediği yerde sistemin imdadına yetişmek.Ben özellikle HDD'de açmadım hatta sanal bellek varlığını tesadüfen bir oyun ile ilgili sorunumu internette aratırken ilk defa öğrendim. İşletim sistemim C sürücüsünde (M2 SSD) olmasına rağmen sanal bellek neden HDD'de (içinde sadece oyunlar var) yer alıyor onu da anlamadım.
Arkadaşların dediği gibi manuel ayarlama çözüm sanırım fakat bende içime sinsin diye format attıktan sonra manuel olarak ayarlayacağım.
Anladım teşekkür ederim, format atmıyorum o zaman. Manuel olarak değeri ayarladım.Sanal belleğin amacı RAM'in yetmediği yerde sistemin imdadına yetişmek.
16 GB RAM kullandığına göre muhtemelen yeterli oluyordur da. 50 GB RAM kullanacak bir durum yok. Format şart değil bence. 800-1024 yapsan her şey çözülecek aslında.