Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sanal bellek 50 GB gözüküyor. Bu değerler normal mi?

1708545209133.webp

1708546103323.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben özellikle HDD'de açmadım hatta sanal bellek varlığını tesadüfen bir oyun ile ilgili sorunumu internette aratırken ilk defa öğrendim. İşletim sistemim C sürücüsünde (M2 SSD) olmasına rağmen sanal bellek neden HDD'de (içinde sadece oyunlar var) yer alıyor onu da anlamadım.

Arkadaşların dediği gibi manuel ayarlama çözüm sanırım fakat bende içime sinsin diye format attıktan sonra manuel olarak ayarlayacağım.
Sanal belleğin amacı RAM'in yetmediği yerde sistemin imdadına yetişmek.
16 GB RAM kullandığına göre muhtemelen yeterli oluyordur da. 50 GB RAM kullanacak bir durum yok. Format şart değil bence. 800-1024 yapsan her şey çözülecek aslında.
Önemsiz bir programda bellek sızıntısı olabilir. Ayrıca HDD'dekini kapatıp yer varsa SSD'yi kullanın.
Ben özellikle HDD'de açmadım hatta sanal bellek varlığını tesadüfen bir oyun ile ilgili sorunumu internette aratırken ilk defa öğrendim. İşletim sistemim C sürücüsünde (M2 SSD) olmasına rağmen sanal bellek neden HDD'de (içinde sadece oyunlar var) yer alıyor onu da anlamadım.
@Mental Çöküntü hocam bilgisayarınızın içinde önemli verileriniz yok ise temiz bir format atın. Büyük ihtimal çözülür.
Arkadaşların dediği gibi manuel ayarlama çözüm sanırım fakat bende içime sinsin diye format attıktan sonra manuel olarak ayarlayacağım.

16 GB RAM kullandığına göre muhtemelen yeterli oluyordur da. 50 GB RAM kullanacak bir durum yok. Format şart değil bence. 800-1024 yapsan her şey çözülecek aslında.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Anladım teşekkür ederim, format atmıyorum o zaman. Manuel olarak değeri ayarladım.

1708556531260.webp

Son düzenleme:
Şu mesajlara - puan atan sivri zekâlar kimler acaba çok merak ediyorum. Böyle karşımda olsa gırtlaklarım valla.
Yanlış yorum yapan birisi yok neyi - liyorsun ki? Neden sabote ediyorsun ki?