Rehber Windows 11 Debloat ve Kişiselleştirme Yolculuğu & Karşılaştığım Sorunlar ve Çözümler

Hayır tam tersine, desteklemiyor... 23H2 kurmanız lazım bir önceki sayfada bahsetmiştik hatta bundan. Insider sürümleri zaten kurmayın stabillik arıyorsanız.

Oww. Aslında tüm yorumları da okumuştum nasılda atlamışım o detayı konuyu incelerken direkt Recep beyin paylaştığı dosyayı indirmiştim. Hemen dönelim 23H2'ye yol yakınken.

İlk önce elinize sağlık. Microsoft kurumsal bir şirket olduğu için sizin her şeyinizi istiyor. Windows'un en kötü özelliklerinden.
Başlat menüsünden durumun vehameti belli oluyordu. Daha başlat menüsüne tıkladığımda o korkunç latency kendini belli etmişti. İçinde kurulu gelen uygulamaların %98'ine ihtiyacım yoktu.
Yavaşlık sürücüler yüklenmediği içindir, bende de çok yavaştı ilk açılışta. O uygulamaları da en başta konumu (?) İngilizce (Dünya) yapınca hiç görmüyorsunuz.
Alışkanlıklarınızdan vazgeçmek zor geliyorsa ve gerçekten faydalı pek çok tweak'in olduğu bir program, çok severim. Bkz: Winaero Tweaker
Adam ya, geldi adam. Winaero Tweaker güzel bir program, herkese tavsiyemdir.
...hem de kişselleştirme yaparak "Windows doğru düzgün kişiselleştirilmiyor" algısını kıracağız.
Bak bu sıkıntı biraz, kişiselleştirme yapılabiliyor da tonla üçüncü parti uygulama kullanman ve RAM'in bir kısmını feda etmen lazım. Yoksa Linux dağıtımı gibi olmuş, tebrik ederim.

Yavaşlık sürücüler yüklenmediği içindir, bende de çok yavaştı ilk açılışta. O uygulamaları da en başta konumu (?) İngilizce (Dünya) yapınca hiç görmüyorsunuz.

Çok teşekkürler. Yalnız Windows, sürücülerin tamamını otomatik kuruyor daha kurulum ekranında. Ben sonradan tamamını silip kendim kurdum elbette.

Bir de yavaşlık ile açıklanabilecek bir şey değil bu. Yani kasmıyor. Responsive değil. Onu anlatması biraz zor.

RAM'in bir kısmını feda etmen lazım.

O da 70-80 MB bir şey totalde ya. Pek bir şey kaybettirmiyor açıkçası.

Hocam rehber için teşekkürler. İlk olarak ReviOS denemiştim ama stabilizasyon sorunları vardı. Ardından AtlasOS playbook ile en baştan kurulum yaptım. Eğer yakın zamanda format atmayı düşünüyorsanız size öneririm. Sizden wallpaper beklerken ben başka bir wallpaper buldum ama yine de teşekkür ederim size.
Bu da benim yaptığım kişiselleştirme sonucu (sizinkini temel alıyor)

Yapılan değişiklikler:

Rica ederim, sizin de gayet güzel olmuş elinize sağlık.

Veya LTSC kurarsınız, tesadüfe bak ki o da bugün çıkmış.

Hocam ağzıma tükürme ama tasarım kötü olmuş biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…