Tamamen seninle aynı düşüncelerle dün ve bugün Windows 11'e geçişle meşguldüm. Ben de debloat işlemini yeni öğrendim son günlerde. Temiz kurulum ve ardından CTT WinUtil ile debloat yaptım, hatta bu tool ile Edge ve Microsoft Store bir türlü silinmedi. Farklı yöntemlerle (BAT dosyası vb.) Bir şekilde sildim ancak şu an pek memnun olduğum söylenemez. Bir yavaşlık var gibi sanki, herhangi bir şeye çift tıklıyorum birkaç saniye gecikmeli açılıyor her şey. Masaüstündeki "Yenile" bile gecikmeli oluyor gibi hissiyat var.

Uğraşmak sıktı, biraz takılayım daha sonra bu LTSC olanlardan birine geçeceğim sanırım.

Yukarıda yazmıstım, Windows kurunca bileşenler birbiriyle ilişik ve uygulamalar arka plan da calısırken tam temizlik olmuyor.
Tam olarak yapmak istiyorsanız ISO da yapmalısınız.
Bunu konu olarak bilmiyenler için ayrıntılı olarak yapmıstım.
Link vermiyorum silerler.
D. Arsivi, baslık:

1-UUP Dump ile Edge ve Gereksiz Bileşenleri Silerek ISO Oluşturma​

2- ISO'dan arka plan ve baslat menu ve Explorer seffaflastırma, programsız icon degişimi vs. konusunu bugün paylaşacağım

Sistemin yeterliyse hiç uğraşma. Kendim kaç kere test ettim, neredeyse hiçbir fark olmuyor oyunlardaki FPS değerlerinde. Windows'ta ummadığın yerlerde saçma hatalarla karşılaşabiliyorsun.

3060 i5 12400F sistem var 12.nesil işlemciler Windows 11'de daha iyiymiş duyduğuma göre.

3060 i5 12400F sistem var 12.nesil işlemciler Windows 11'de daha iyiymiş duyduğuma göre.

Sistemin guncel, Windows 10 destegide bitince, firmalar yavas, yavas guncelleme destegini çekmeye baslayacak.
Şu an W7'nin durumuna gelecek ilerleyen zamanda.
Sistemin iyi ve guncel oldugu için ilerisi için 11 kullanman daha isabetli olur.

Tercih meselesi tamamen hocam.
İster yaparsın, ister yapmazsın.
Ben Edge ve OneDrive vs. den nefret ediyorum, kullanmadıgım seyleri PC de tutmak istemiyorum. Clipchamp, ofis vs.
temizliyorum.
Windows 11 sagtık sevmiyorum, kendime gore uyarlıyorum vs.

Onları silebiliyorsun Edge'yi bilmem ama OneDrive kesin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).webp
    Ekran Görüntüsü (4).webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 83
  • Ekran Görüntüsü (9).webp
    Ekran Görüntüsü (9).webp
    765,1 KB · Görüntüleme: 82
  • Ekran Görüntüsü (16).webp
    Ekran Görüntüsü (16).webp
    886,4 KB · Görüntüleme: 85