agabey_42

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. İşlemci i7-12650H, RAM 32 GB. İşletim sistemi sürekli güncel tutuluyor. Sorunum ise dosya yöneticisini açtığım zaman üst kısım, adres çubuğu, kopyala, yapıştır ikonlarının bulunduğu alanın 1-2 saniye gecikmeli gelmesi. Bu durumu yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD sağlık durumu nedir? Başka herhangi bir uygulamada donma/geç yüklenme durumu yaşanıyor mu?
SSD sağlık durumu çok iyi. başka hiçbir uygulamada olmuyor. win11'de modern arayüzmü ne bir şeye geçmiş. UI Render Gecikmesi deniyormuş buna. daha öncesi ribbon arayüz kullanılıyormuş. Sorun bu yeni arayüzden kaynaklanıyormuş. Teşekkür ederim.

Surumunuz nedir? Ozellikle 22H2 veya 23H2'deyseniz Explorer'in hantal calismasi normal.
26H1 insider sürümü. Build 28000 sürümü. soruna dair böyle bir bilgiye ulaştım. Copilot'tan ::))))
1769536517945.webp

22H2 ile yeni WinUI 3 tabanli Explorer gelince baslamisti bu sorun. Copilot muhtemelen bundan bahsetmek istemis.

Aslinda build 26220.7271 ile Explorer'i preload ederek daha hizli acilmasini saglayacak bir ''ozellik'' eklemisti MS ancak sizin oldugunuz builde daha gelmemis herhalde.

Bunun disinda Explorer'i actiginiz gibi acilan sayfayi ''Home'' yerine ''This PC'' ekrani yaparsaniz daha hizli aciliyor. Deneyin derim. Ust bardan uc noktaya tiklayin, ardindan ''Options'' sekmesine girin. ''Open File Explorer to:'' ayarini ''Home'' disinda bir seye ayarlayin.

Merhaba arkadaşlar. Windows 11 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. İşlemci i7-12650H, RAM 32 GB. İşletim sistemi sürekli güncel tutuluyor. Sorunum ise dosya yöneticisini açtığım zaman üst kısım, adres çubuğu, kopyala, yapıştır ikonlarının bulunduğu alanın 1-2 saniye gecikmeli gelmesi. Bu durumu yaşayan var mı?

İmsder isen normal degil mi?
Hele canary kanalsan çok normal.
TR kullanma, İngilizce ve arkadasın dedigi gibi this PC, my PC vs kullan. TR karakter kullanma.
Insider degilsen, sorun yasamadan 26H1 kullanmak istiyorsan 26 dev kur.