Çözüldü Windows 11 format esnasında SSD görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MitoCreative

Başarılı
Windows 10 kullanıyorum. Windows 11 ISO indirip temiz kurulum için Rufus ile USB bellek oluşturdum ancak format ekranında temiz kurulum yapmak için diskleri silmek istedim ancak göremedim. Sadece flash bellek bölümleri görünüyor, diğer kısımlar görünmüyor. Sorun nedir?

Sistem özelliklerim:
  • RAM - XPG 16 GB.
  • GPU - ASUS RX 7700 XT.
  • CPU - Ryzen 5 5600X.
  • SSD - Adata Legend 710

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart modeliniz nedir? Büyük ihtimalle orada gerekli sürücüler bulunur.

ASUS B550 Prime-MK, sorunu çözdüm hocam.

Anakart sitesinden Windows 10 RAID sürücü indirdim, USB bellek içine attım indirdiğim dosyaları, direkt diskleri gördü, gerek kalmadı şu anda. Kurulumu başlattım.
AMD ise VMD yoktur, başka bir sorun olabilir. Intel'de VMD var.

AMD sistemim var. Windows 10 kurulumunda bu sorun ile karşılaşmıştım. USB içine dosya atıp sürücü yükle demiştim, o zaman diskleri görmüştü ancak o zamanki indirdiğim dosyayı bulamıyorum.

AMD sistemim var. Windows 10 kurulumunda bu sorun ile karşılaşmıştım. USB içine dosya atıp sürücü yükle demiştim, o zaman diskleri görmüştü ancak o zamanki indirdiğim dosyayı bulamıyorum.

ASUS B550 Prime-MK, sorunu çözdüm hocam.

Anakart sitesinden Windows 10 RAID sürücü indirdim, USB bellek içine attım indirdiğim dosyaları, direkt diskleri gördü, gerek kalmadı şu anda. Kurulumu başlattım.

Çözüm

Merak ettiğim için soruyorum BIOS'ta RAID Mode açık mıydı?

Normalde sürücü olmadan kurabilmen lazım AMD sistemde. RAID ayarını sen mi açtın?

Değildi hocam, kapalıydı.
Başka bir sorun var burada. USB belleği Ventoy ile mi yaptın? Rufus ile böyle bir sorun olmamalı.

Normalde sürücü olmadan kurabilmen lazım AMD sistemde. RAID ayarını sen mi açtın?

Başka bir sorun var burada. USB belleği Ventoy ile mi yaptın? Rufus ile böyle bir sorun olmamalı.

@Recep Baltaş Hocam ISO dosyasını Windows sitesinden indirdim, USB dosyasını Rufus ile yazdırdım.

@Recep Baltaş Hocam ISO dosyasını Windows sitesinden indirdim, USB dosyasını Rufus ile yazdırdım.

BIOS ayarlarını daha öncesinde kurcalamıştım sistemde sorun olmuştu, sonrasında DEFAULT ayarlarına aldım ve sıfırladım. BIOS ayarlarına dokunmadım hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…