lengthow 13

Üstün
Selam arkadaşlar, Lenovo LOQ 15IRH8 RTX 4060 - i5 12450H laptop kullanıyorum. Normalde senelerdir Windows kurduğum gibi yüksek performansa alırım ama dengeli mod kendisi ayarladığı için daha mantıklı gibi görünüyor şu an. Malum laptop olduğu için bir de yüksek performansı açınca fanlar da daha hızlı dönüyor. Alakası olmayabilir emin değilim pek. Her neyse, dengeli mod kullanmak oyunlarda bir performans düşüşüne veya sistemde bir kararsızlığa yol açar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, dengeli mod oyuna girince zaten güç planını yüksek performans ayarlarına çekiyor. Masaüstünde bile yüksek performans önermem. Basit kullanım, tarayıcı vb. dengeli profil tam güç çekmeyerek sistemi de yormuyor. Hatta boştayken güç tasarrufuna da çekiyor olabilir, test etmedim o yüzden bilmiyorum.

Dizüstü olduğundan yüksek performans alırsan bahsettiğin gibi oyuna veya yüksek GPU gücü gerektiren uygulamlara girmeden yoracaksın. Bir de o uygulama ve oyunlara girince iyice ısınacak ve istenilen performansı almayacaksın.

Selam arkadaşlar, Lenovo LOQ 15IRH8 RTX 4060 - i5 12450H laptop kullanıyorum. Normalde senelerdir Windows kurduğum gibi yüksek performansa alırım ama dengeli mod kendisi ayarladığı için daha mantıklı gibi görünüyor şu an. Malum laptop olduğu için bir de yüksek performansı açınca fanlar da daha hızlı dönüyor. Alakası olmayabilir emin değilim pek. Her neyse, dengeli mod kullanmak oyunlarda bir performans düşüşüne veya sistemde bir kararsızlığa yol açar mı?
Dengeli mod en iyisi sistem gerektiğinde kendi güç planlarını otomatik olarak ayarlıyor zaten güç planını hep yüksek performans da kullanmak belirli durumlarda sistemi darboğaza sokabiliyor, NVIDIA App veya kontrol paneli üzerinden güç yönetim modunu en yüksek performansı tercih et olarak ayarlayabilirsiniz.

Aynı laptop bende de var, bu güç planları kafama takıldı bir şeyler denedim. Windows güç ayarı yerine Denetim Masası güç planlarından yüksek performansa aldım. En düşük işlemci durumunu da %90 yaptım. Vantage yazılımdaki güç planı ise dengeli de. Normal kullanımda ekstra fan çalıştırma vs gibi durumlar olmuyor, keza oyunlarda da öyle. Ama Windows arayüzü nispeten daha akıcı oldu sanki, ya da bana öyle gelmiş olabilir. Vantage yazılımı yerine Lenovo Legion Toolkit kullanabilirsiniz açık kaynak olarak GitHub'da mevcut.