Çözüldü Windows 11 güç modu ayarı eksik

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vers

Başarılı
Selam, Recep Baltaş Bey'in çektiği 'Sistem Toplama Sonrası Yapmanız Gerekenler' adlı videonun bir kısmında güç modunu değiştirmeyi öneriyor. Ancak bende böyle bir ayar bulunmuyor. Bunun sebebi nedir? Yeni sürümlerde bu ayar kaldırıldı mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-21 175949.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 552
  • Ekran görüntüsü 2024-02-21 180012.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 520
Çözüm
Denetim Masası uzerinde olmasi gerek, kontrol edin.
Denetim masasındaki ile ayarlardaki başkaymış sanırım. Gene de Denetim Masası üzerinden yapılması yeterli olur.

Denetim Masası>Donanım ve Ses/Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri'ne gidip "Yüksek Performans" yaparsanız size yeterli olur bence. Orası çok da etkili değil.
islemleri yaptiktan sonra ayar ilgili menude ortaya cikti fakat yine secenekleri eksik

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-21 183203.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 198
İslemleri yaptiktan sonra ayar, ilgili menude ortaya cikti fakat yine secenekleri eksik.
Şimdi de güç modunu Denetim Masası'ndan dengeli moda alıp tekrar bakabilir misin? Açılmasına şaşırdım aslında. Ayrıca orayı pek önermiyorum ama bunu yaparsan orası da açılır.

İfadeler: 487
Şimdi de güç modunu Denetim Masası'ndan dengeli moda alıp tekrar bakabilir misin? Açılmasına şaşırdım aslında. Ayrıca orayı pek önermiyorum ama bunu yaparsan orası da açılır.
Evet. Dengeli mod güç planına geç O seçenekler çıkacaktır.

tekrar kayboldu hocam

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-21 183541.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 190
Intel'lerde olup olmadigi konusunda emin degildim bilgi olsun diye yazmistim ki anlasilan yok, neyse "yuksek" secili kalabilir.
sizin dediginiz gibi olabilir, o secenekler sadece amd ozel olabilir sanirim videoyu tekrar kontrol ettigimde sistemin intel oldugunu farkettim
Ahahah, şaka gibi. Belki de yüksek performansa alınca açılmış olabilir. Tekrar yüksek performansa alın bakalım, geri gelecek mi?
tekrar ayar ortaya cikti fakat yine secenekler yok ayni sekilde

Sizin dediginiz gibi olabilir, o secenekler sadece AMD ozel olabilir sanirim.

Tekrar ayar ortaya cikti fakat yine secenekler yok ayni sekilde.
Yani aslında dengeli seçeneğini seçip o kısmı umursamayın. Oyuna girince zaten CPU GHz yükselir, internette gezerken kendini düşürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…