Selam, Recep Baltaş Bey'in çektiği 'Sistem Toplama Sonrası Yapmanız Gerekenler' adlı videonun bir kısmında güç modunu değiştirmeyi öneriyor. Ancak bende böyle bir ayar bulunmuyor. Bunun sebebi nedir? Yeni sürümlerde bu ayar kaldırıldı mı?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Denetim masasındaki ile ayarlardaki başkaymış sanırım. Gene de Denetim Masası üzerinden yapılması yeterli olur.Denetim Masası uzerinde olmasi gerek, kontrol edin.
Denetim Masası>Donanım ve Ses/Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri'ne gidip "Yüksek Performans" yaparsanız size yeterli olur bence. Orası çok da etkili değil.
islemleri yaptiktan sonra ayar ilgili menude ortaya cikti fakat yine secenekleri eksikMuhtemelen sadece dengeli güç planı mevcut. Aşağıda verdiğim kodları CMD yönetici olarak çalıştırın, yapıştırın ve enterlayın.
Ardından Denetim Masası -Donanım ve Ses- Güç seçenekleri kısmından istediğiniz güç planını seçebilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra ayarlar bölümünde istediğiniz ayarların gözükmesi gerekiyor.
Güç tasarrufu için:
Kod:powercfg -duplicatescheme a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a
Yüksek performans için:
Kod:powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
Dosya Ekleri
Şimdi de güç modunu Denetim Masası'ndan dengeli moda alıp tekrar bakabilir misin? Açılmasına şaşırdım aslında. Ayrıca orayı pek önermiyorum ama bunu yaparsan orası da açılır.İslemleri yaptiktan sonra ayar, ilgili menude ortaya cikti fakat yine secenekleri eksik.
- Makaleler
- 4
Intel'lerde olup olmadigi konusunda emin degildim bilgi olsun diye yazmistim ki anlasilan yok, neyse "yuksek" secili kalabilir.Intel kullaniyorum ve chipset suruculeri de yuklu olmasi lazim.
Evet. Dengeli mod güç planına geç O seçenekler çıkacaktır.Şimdi de güç modunu Denetim Masası'ndan dengeli moda alıp tekrar bakabilir misin? Açılmasına şaşırdım aslında. Ayrıca orayı pek önermiyorum ama bunu yaparsan orası da açılır.
tekrar kayboldu hocamŞimdi de güç modunu Denetim Masası'ndan dengeli moda alıp tekrar bakabilir misin? Açılmasına şaşırdım aslında. Ayrıca orayı pek önermiyorum ama bunu yaparsan orası da açılır.
Dosya Ekleri
Çok ilginç ya.
Ahahah, şaka gibi. Belki de yüksek performansa alınca açılmış olabilir. Tekrar yüksek performansa alın bakalım, geri gelecek mi?
Gelir muhtemelen. Oyun istiyor abisi.Ahahah, şaka gibi. Belki de yüksek performansa alınca açılmış olabilir. Tekrar yüksek performansa alın bakalım, geri gelecek mi?
Intel'lerde olup olmadigi konusunda emin degildim bilgi olsun diye yazmistim ki anlasilan yok, neyse "yuksek" secili kalabilir.
tekrar ayar ortaya cikti fakat yine secenekler yok ayni sekildeAhahah, şaka gibi. Belki de yüksek performansa alınca açılmış olabilir. Tekrar yüksek performansa alın bakalım, geri gelecek mi?
Yani aslında dengeli seçeneğini seçip o kısmı umursamayın. Oyuna girince zaten CPU GHz yükselir, internette gezerken kendini düşürür.Sizin dediginiz gibi olabilir, o secenekler sadece AMD ozel olabilir sanirim.
Tekrar ayar ortaya cikti fakat yine secenekler yok ayni sekilde.