ROG BAZOOKA

Uzman
Merhaba, az önce yeni gelen kalite güncellemesini yapıp yeniden başlata bastım ve bu ekranla yeniden açıldı:

20251015_171343.webp

Sorunu çözmek için flash belleğe BIOS attım zaten de bir Windows güncellemesinden BIOS'un currupt olması çok saçma değil mi? Laptopumun kronik olarak güç düğmesi bozuk olduğundan kapatıp açamıyorum zaten. Sırf kapatmak için 1-2 saat harcayacağım büyük ihtimalle. Windows güncellemesinin yanında herhangi bir BIOS Update inmediğinden eminim sadece kalite güncellemesi vardı. Başka yaşayan var mı?

Kod:
Please follow the steps below to recover your BIOS.
1. Download the BIOS file corresponding to your computer model from ASUS Official Website.
2. Put the file under the root directory of your storage device (e.g. USB Flash Drive).
3. Turn off your computer.
4. Plug in the storage device and keep your computer connecting the power adapter.
5. Turn on your computer and then recovery will start automatically.

Merhaba, az önce yeni gelen kalite güncellemesini yapıp yeniden başlata bastım ve bu ekranla yeniden açıldı:

Eki Görüntüle 192836

Sorunu çözmek için flash belleğe BIOS attım zaten de bir Windows güncellemesinden BIOS'un currupt olması çok saçma değil mi? Laptopumun kronik olarak güç düğmesi bozuk olduğundan kapatıp açamıyorum zaten. Sırf kapatmak için 1-2 saat harcayacağım büyük ihtimalle. Windows güncellemesinin yanında herhangi bir BIOS Update inmediğinden eminim sadece kalite güncellemesi vardı. Başka yaşayan var mı?

Kod:
1. Download the BIOS file corresponding to your computer model from ASUS Official Website.
2. Put the file under the root directory of your storage device (e.g. USB Flash Drive).
4. Plug in the storage device and keep your computer connecting the power adapter.
Bir daha olmaması için, BIOS'a girin ve Windows BIOS Update falan diye bir şey olması lazım. Onu devre dışı yapın.

Bir daha olmaması için, BIOS'a girin ve Windows BIOS Update falan diye bir şey olması lazım. Onu devre dışı yapın.

BIOS Update yapılmadığına eminim güç tuşu bozuk olduğu için günlük restart atıyorum zaten cihaza. Ayrıyeten MyASUS'tan da kapalı güncelleme yapmasının imkanı yok.

Eki Görüntüle 192836

Kod:

Hata açıkça BIOS'un bozulduğunu gösteriyor. Anladığım o

USB belleği FAT32 olarak biçimlendir.
İndirdiğin BIOS dosyasını hiçbir klasöre koymadan doğrudan USB'nin içine at.
Bilgisayarı tamamen kapat güç kes, adaptörü çıkar, gerekiyorsa bataryayı da.
USB belleği tak, adaptörü bağla.
Bilgisayarı aç. Kurtarma süreci otomatik başlayacak, reading BIOS file yazısını göreceksin. İşlem bitince cihaz kendiliğinden yeniden başlar.

BIOS Update yapılmadığına eminim güç tuşu bozuk olduğu için günlük restart atıyorum zaten cihaza. Ayrıyeten MyASUS'tan da kapalı güncelleme yapmasının imkanı yok.

Sorunun Windows güncellemesinden kaynaklandığını sanmıyorum(başlık clickbait gibi oldu). Şu anda sistem açıldı USB'yi taktıktan sonra. Sanırsam durduk yere olabiliyormuş tam bilmiyorum ama Windows güncellemesine denk gelmesi garip oldu ilk defa yaşadım.

Hata açıkça BIOS'un bozulduğunu gösteriyor. Anladığım o

USB belleği FAT32 olarak biçimlendir.
İndirdiğin BIOS dosyasını hiçbir klasöre koymadan doğrudan USB'nin içine at.
Bilgisayarı tamamen kapat güç kes, adaptörü çıkar, gerekiyorsa bataryayı da.
USB belleği tak, adaptörü bağla.
Bilgisayarı aç. Kurtarma süreci otomatik başlayacak, reading BIOS file yazısını göreceksin. İşlem bitince cihaz kendiliğinden yeniden başlar.

Hocam zaten sorunu çözdüm, sadece yaşadığım şeyi paylaşmak için post attım.

Son düzenleyen: Moderatör: