Windows 11 günümüzde neden başarılı değil?

Microsoft 2021 yılında Windows 11'i çıkardı. Bu Windows'u kimi sevdi kimi 10 sevdasından vazgeçemeyip 10'da kalmaya devam etti. Peki asıl konu başlığında bellirtiğim gibi Windows 11 neden başarılı değil?

Ülkemizde oyun oynayan bilgisayar kullanan bir sürü bizim gibi genç insanlar var. Nereden baksan hâlâ 11 kullanmayanlar var. Benim de sistemim güzel olmasına rağmen 10 LTSC kullanıyorum. 10'daki rahatlık 11'de maalesef yok. Belki 11'i sevenler vardır ancak hepimiz bu konuya bir cevap bulsak iyi olur. Çünkü hâlâ 2'sinden birini seçemeyenler var.
Ana laptobumda (Thinkpad P15G2, 10850H, T1200) Win 10 kurulu ve Windows etliye sutluye karismiyor, sadece benim isteklerim. Ancak Diger laptoplarimda (Nitro 5 (R74800H), G900(10750H), Latitude 5520 (i7 1165G7)) Windows 11 var ve ne zaman isim dusse bu laptoplara aciyorum neymis ana guncellemeyi durduramazmisim, ReCalli benim icin aciyormus, otomatik veri silmeyi aciyormus guya yer acmak icin vs. vs. SuperBox kullaniyorum ve internet pek stabil degil. Aciyorum dizi izleyecegim, bagliyorum televizyona hop arkadas guncelleme indirmeye basliyor. Arkada biri Torrentten dosya cekiyor sanki, basit bir arama bile yapamayacak hale geliyor. Durdurmaya calisiyorum, durmuyor aksine inince hop restart atip kuruyor.

Yani seni rahat birakmiyor. Windows 10'a geri dondurmeyI duusnuyorum bos bir vakitte. Zaten 4 laptopun 2sini bir gecede sormadan aniden update etti.

Eski sistemlere düşman olduğu için(Sadece UEFI istemesi ve belirli bir nesilden sonraki işlemciyi desteklemesi vb.) isteyende geçemiyor zaten. Ayrıca artık aynı işletim sistemini makyajlayıp duruyorlar. NT 6 da takılıp kalmışlar. Sadece bir önceki işletim sistemine göre daha çok ram yiyen ve daha çok veri toplayan versiyonları çıkarıyorlar. Bu da elbette artık insanların gözüne batıyor ve pazar paylarına yansıyor.

Eski sistemlere düşman olduğu için(sadece UEFI istemesi ve belirli bir nesilden sonraki işlemciyi desteklemesi vb.) İsteyende geçemiyor zaten. Ayrıca artık aynı işletim sistemini makyajlayıp duruyorlar. NT 6 da takılıp kalmışlar. Sadece bir önceki işletim sistemine göre daha çok RAM yiyen ve daha çok veri toplayan versiyonları çıkarıyorlar. Bu da elbette artık insanların gözüne batıyor ve pazar paylarına yansıyor.

Ülkemizde cok eski bilgisayar var en çok da tahmin ederim Windows 10 dağıtımları vardır 11 herkese eziyet bizim için sadece pazar anlayaşında ilerliyor masaüstünün her yerinde reklam var insanlar da doğal olarak sıkılıyor.

Ülkemizde cok eski bilgisayar var en çok da tahmin ederim Windows 10 dağıtımları vardır 11 herkese eziyet bizim için sadece pazar anlayaşında ilerliyor masaüstünün her yerinde reklam var insanlar da doğal olarak sıkılıyor.

Ayrıca insanların kafasında şu var konunun açılma bir sebebidir bu 10 bitince ne olacak diye örnek verelim yıllardır Windows 10 kullanan kisi 11 kullanmak istesede sistemi yetmiyor ya da kullanmak istemiyor. Linux gibi dağıtımlarada bulaşmak istemiyor Microsoft sadece Windows 11 için Windows 10'nun desteğini kesti bence bu büyük hataydı.
Bakarız ki şu an 10 LTSC var isteyen onu kurar.

Son düzenleme:
Fazla bloated bir OS. Debloat ve birkaç ayar yapılmadan kullanılmıyor resmen. Eğer ihtiyacım olan programlar Linux'ta da olsaydı net Linux geçerdim.

İnsanlar microsofttan biz sadece modern gui getirdik kekw demelerini beklemiyordu, firmanın yaptığı şeyler gui güncellemelerinin ötesinde oldu genelde, bence ondan olabilir. (ama bu microsoftun ilk vukuatı değil windows 8, windows vista, gibi bir çok vukuatları var ve topluluk windows 11'i spyware dışında bir şey olarak kullanmadığına emin. Ve ek söz: Hey yaşlı federal ben işletim sistemimde reklam görmek istemiyorum...)

Son düzenleme:
Bu soru kişiden kişiye göre değişir. Bana göre windowsların zamanla masaüstü PC desktop özelliğinden çıkıp daha mobiliteye göre sistemlerin geliştirilmesi. Karman çorman yapı oluşturması yarı mobil gibi olması. Çoğu kişi sadeliği seviyor klasik olması insanı çekiyor. Mağaza sistemi bile mobiliteye örnek. Mesela başlat çubuğu dev gibi olması benzeri.
görev çubuğunun boyutu hala aynı, mağaza da artık uygulama dağıtımını basitleştirmek ve tek bir noktada toplamak için. macoste de aynı. bence gayet güzel geliştirmeler.

Bence çok başarılı alışkanlıktan dolayı sevmiyorlar Bugün 12 i çıksa herkes 11 de hazır ola geçer.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt