darkkaos91

Uzman
Daha önceden böyle bir problem yoktu veya ben hatırlamıyorum veya farklı bir özellik mi aktif ettim bilmiyorum fakat böyle bir sorun yaşıyorum. Ne zaman HDR özelliğini aktif edip oyuna girsem oyun ekranı sürekli gidip gidip geliyor ve sol üst köşede HDR10 yazısı çıkıyor tekrar tekrar. Yardımcı olursanız sevinirim.

Cihazın picture Mode'u üzerinde değişiklikler yapmayı deneyin.

Örneğin normal moda alın veya varsayılan değerlere sıfırlamayı dene.

Yok hocam denedim TV ayarlarından renk ayarlarını da sıfırladım ayarları da değiştirdim fayda etmiyor. Oyun oynamak istemiyorum o derece soğumuş durumdayım. Format atacağım artık PC'ye o derece...

Bana daha çok sizin TV ile ilgili bir sorunmuş gibi geldi. TV'nin Firmware güncellemesi varsa yapın.

Diğer LG monitöre aktardım görüntüyü onda da HDR var onda görüntü gidip gelmiyor. TV ile alakalı problem sanırım dediğiniz gibi hocam ne yapmam lazım acaba?

Bana daha çok sizin TV ile ilgili bir sorunmuş gibi geldi. TV'nin Firmware güncellemesi varsa yapın.

Hocam sorunun kaynağını buldum ne yapmam lazım? Yardımcı olursan sevinirim. Değişken yenileme hızını aktif edince böyle oluyor. Ekrandaki yırtılmaları azaltmak için bulunan mevcut özellik grafik ayarlarındaki. Onu aktif etmeyince de oyunlar kasıyormuş gibi oluyor ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her TV modeli değişken yenileme hızını desteklemiyor. Sizin TV desteklemiyorsa bu özelliği kapatmak dışında başka bir seçeneğiniz olduğunu düşünmüyorum.

Ben de ki TV destekliyor vrr allm hepsi mevcut internette baktığım yorumlarda Paugge 2.1 kabloyla RTX 3000 serisi kartların problem yaşadığını belirtiyorlar biraz karışık bir durum açıkçası.

Her TV modeli değişken yenileme hızını desteklemiyor. Sizin TV desteklemiyorsa bu özelliği kapatmak dışında başka bir seçeneğiniz olduğunu düşünmüyorum.

Hocam sanırım sorun NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync özelliğini aktif ettikten sonra oluyor onunla birlikte değişken yenileme özelliğide aktif oluyor onu açsam da açmasam da G-Sync özelliğinden sonra sanırım böyle oluyor ne yapmam lazım? Bende ki TV'nin mevcut özellikleri bunlar;
Bluetooth
FreeSync
FreeSync Premium Pro
Freesync Premium
Google Assistant
Ekran Yansıtma
Miracast
Variable Refresh Rate (VRR)
ChromecastBluetooth HID (Dahili)
USB HID Desteği
USB ile Resim/Müzik/Video Oynatma
USB Klavye ve Fare Desteği
AirPlay
AirPlay 2
Auto Low Latency Mode (ALLM)
Bluetooth 5.2

Cihazın picture Mode'u üzerinde değişiklikler yapmayı deneyin.

Örneğin normal moda alın veya varsayılan değerlere sıfırlamayı deneyin.

Ekran kartı ve sürücü sürümü?

Bütün ayarlarım burada nerede yanlış yapıyorum acaba bir yardımcı olursanız sevinirim lütfen. G-SYNC sorunsuz aktif oldu HDR'yi kapatınca sorunsuz oyun oynuyorum fakat HDR açınca G-SYNC problem yaratıyor ikisinden birini iptal etmek zorunda kalıyorum...

Dosya Ekleri

• 6.webp
    6.webp
    279,4 KB · Görüntüleme: 55
  • 1.webp
    1.webp
    307,9 KB · Görüntüleme: 67
  • 2.webp
    2.webp
    406,5 KB · Görüntüleme: 52
  • 3.webp
    3.webp
    212,9 KB · Görüntüleme: 56
  • 4.webp
    4.webp
    208,1 KB · Görüntüleme: 53
  • F51F05E4-584E-464F-8193-B3BFD4EBF4BE.webp
    F51F05E4-584E-464F-8193-B3BFD4EBF4BE.webp
    36,6 KB · Görüntüleme: 66
  • 1739547499215.webp
    1739547499215.webp
    111,7 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Hocam selamlar,
Bende aynı sorunu yaşıyorum yaşadığım cihaz ise samsung A G7 28inç monitör 4k 144 hdr destegı var battelfield 5 de hdr açıkken ekran gidip geliyor sürekli gpu kullanımınsıfıra düşüyor monitörü mü güncellemem lazım ne yapamm lazım her şeyi denedim, işletim sistemide windows 11. İşletim sistemi etkinleştirilmedi sorun bundan kaynaklımıdır acaba.

Hocam selamlar,
Bende aynı sorunu yaşıyorum yaşadığım cihaz ise samsung A G7 28inç monitör 4k 144 hdr destegı var battelfield 5 de hdr açıkken ekran gidip geliyor sürekli gpu kullanımınsıfıra düşüyor monitörü mü güncellemem lazım ne yapamm lazım her şeyi denedim, işletim sistemide windows 11