Windows 11 Insider Canary Channel'a geçilir mi?

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 Pro 24H2 Yapı 26100.3323 kullanıyorum. 2020'den beri Microsoft hesabım Insider programına dahil. Fakat kendi sistemimde Mayıs 2024'ten beri Insider programına dahil değilim.

Windows altında az çok sorun çözme yeteneğim var. Sadece format atmayı geçtim birçok Windows sorununu çözebiliyorum. Ayrıca Insider yapılarında çıkabilecek olan birçok sorun zaten kabul edebileceğim sorunlar (arayüz hataları, Explorer çökmesi gibi).

Şu anda en güncel Insider Canary yapısında (27802) maalesef WSL2 ve Hyper-V çalışmıyormuş. Fakat zaten asıl Linux ortamı olarak ikinci SSD'me kurduğum Arch Linux'u kullandığım için çok da önemli değil. Hatta Hyper-V olmayınca VMware çok daha hızlı ve sorunsuz çalışıyor.

Sizce Windows Insider Canary Channel'a geçilir mi?

Canary channel diğer kanallara nispeten biraz sorun çıkartan Build yayımlıyor. Yani test edilmeyip, sorunları tam gidermeyip yayımlanıyor. Bunları göz ardı ederseniz ki, kabul edebileceğinizi söylediniz geçip geçmemek size kalıyor.

Ben uzun süredir Dev kanalındayım geçen seneler Dosya Gezgininde durduk yere çökmeler yaşıyordum bu sorun Canary kanalında yoktu sonradan Dev kanalında da düzeltildi. Şu anda da 5 - 6 Aydır Dev kanalındayım bir sorun yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…