johan liebert

Becerikli
Windows 11'in sorunlarından gerçekten çok ama çok sıkıldım. PC'den soğudum, yemin ediyorum. Temiz format atıp temiz kurulum yapıyorum, yine de hiçbir şey düzgün değil veya hata alıyorum. Ama biliyorsunuz ki güvenlik güncelleştirmeleri desteği bitti artık. Buna rağmen Windows 10'a geçilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Donanım bilgilerinizi bizlerle paylaşın. Sisteminizin durumuna göre geçmenizi veya geçmemenizi önerelim. Windows 11 sorunlarından sıkıldıysanız LTSC sürüm Windows 11'i deneyin. Ben GameGaraj laptopumdan tam verimi LTSC Windows 11 ile alabildim, başlat menüsündeki takılmalı gelme sorunu bile ortadan kalktı ve çok daha tepkisel çalışıyor cihaz.

Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümünü deneyebilirsiniz. Güvenlik güncelleştirmesi almaya devam ediyor. Ancak Valorant oynuyorsanız biraz sorun yaşayabilirsiniz.

Valorant değil de daha çok emülatör üzerinden PUBG Mobile falan oynuyorum Steam de kullanıyorum tabii.

Donanım bilgilerinizi bizlerle paylaşın. Sisteminizin durumuna göre geçmenizi veya geçmemenizi önerelim. Windows 11 sorunlarından sıkıldıysanız LTSC sürüm Windows 11'i deneyin. Ben GameGaraj laptopumdan tam verimi LTSC Windows 11 ile alabildim, başlat menüsündeki takılmalı gelme sorunu bile ortadan kalktı ve çok daha tepkisel çalışıyor cihaz.

i5 12400F 6650 XT MSI Pro H610 m 16 GB RAM.

WinUtil kullandınız mı? Çok fark var gerçekten.

Valorant değil de daha çok emülatör üzerinden PUBG Mobile falan oynuyorum Steam de kullanıyorum tabii.

i5 12400F 6650 XT MSI Pro H610 m 16 GB RAM.
Windows 11 LTSC IoT geçin. Deneyimlerimi paylaştığım konuya bakın, rehber niteliğinde.

Winutil kullandınız mı? Çok fark var gerçekten.

Windows 11 LTSC IoT geçin. Deneyimlerimi paylaştığım konuya bakın, rehber niteliğinde.

Screenshot_2026-03-02-17-26-08-964_com.brave.browser.webp

Hocam buradaki Türkçe olanı indiriyoruz değil mi bir de winutil nedir çok gerekli mi Windows Update yazısı görmek istemiyorum artık.

Eki Görüntüle 230341

Hocam buradaki Türkçe olanı indiriyoruz değil mi bir de winutil nedir çok gerekli mi Windows Update yazısı görmek istemiyorum artık.
İngilizce IoT olanı indirin. (Daha uzun destek alıcak.) Kurduktan sonra Türkçe yapın. Mass Grave Scripts ile kalıcı etkinleştirin (HWID). WinUtil ile de gereksiz şeyleri kaldırın Edge, Recall, vb.
Yusuf İpek'in WinUtil hakkında videosu var, bir bakın derim 10 dakika.

Winutil kullandınız mı? Çok fark var gerçekten.

Tabii ki de denedim. Her format sonrası ilk yaptığım şeylerden biri bu. Aynı nane HP Victus kullanırken de normal Windows 11 ile oluyordu. Vibe-coding sevdasına mahvettiler kullanıcı odaklı kısımda Windows'u LTSC şu an adamakıllı Windows kullanmanın tek yolu gibi bir şey. Hele 25h2.. 13500hx, 32 GB RAM, RTX 5050'li laptop değil de benim gariban GTX 1650'li i5 9300H Monster laptopu kullanıyormuşum gibi rezalet tepkiselliğe sahipti.