Öncelikle video olarak izlemek isteyenleri Techolay Sosyal YouTube kanalına yönlendiriyorum:

Not: İndireceğiniz ISO dosyası şu anda sadece İngilizce olarak bulunmaktadır. Ekstradan 8 GB veya daha üstü bir RAM'e sahip olmanız gerektiğini de unutmayınız.

ISO dosyasını indirin ve Rufus ile flash belleğinize yazdırın. Kurulum için izleyebilirsiniz:

• Öncelikle, hazırladığımız ISO kalıbını içeren USB belleği bilgisayarınıza takın ve cihazı bu bellek üzerinden başlatın. Bu işlem sizi işletim sisteminin kurulum sihirbazına yönlendirecektir. Ekrandaki talimatları izleyerek kurulum sürecini tamamlayın.
  • Kurulum bitip masaüstü arayüzüne ulaştığınızda, sistemin yerelleştirilmesi için hemen bir adım atalım. Ayarlar (Settings) menüsüne girerek oradan Tarih ve Dil (Date and Language) bölümüne gidin. Bu alandan, işletim sistemini tamamen Türkçe dil paketiyle donatarak kullanıcı deneyiminizi yerel hale getirin.
  • Sistem, internet bağlantısıyla gerekli güncellemeleri arka planda indirip uygularken, lisanslama işlemini de güvenli bir yöntemle halledelim. Sisteminizi güvenli bir şekilde aktive etmek ve yasal hale getirmek için MAS (Microsoft Activation Scripts) aracını kullanarak aşağıdaki adımları izleyin.
Sistemi etkinleştirmek için:
  • PowerShell'i açın (CMD değil). Bunu yapmak için Windows başlat menüsüne sağ tıklayın ve PowerShell veya Terminal'i seçin.
  • Yandaki kodu kopyalayıp yapıştırın ve enter tuşuna basın: irm https://get.activated.win | iex
Ekranda beliren etkinleştirme alternatifleri listesinden, Windows'u kalıcı olarak lisanslamak için [1] HWID (Donanım Kimliği) seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Bunun için klavyenizden "1" rakamına basın. İşlemin başarıyla tamamlandığına dair onayı aldıktan sonra, lütfen bilgisayarınızı yeniden başlatarak aktivasyonu kalıcı hale getirin. Hepsi bu kadar!

1760131972345.webp

Winutil aracını kullanarak, sistem kaynaklarını yoğun şekilde kullanan telemetri (veri toplama) ve benzeri gereksiz işlevleri güvenli bir biçimde kapatabilirsiniz.

Bu araca erişim sağlamak için şu adımları izleyin:

1. Yönetici Erişimli Komut Satırını Açma:
    • Başlat düğmesine (Görev Çubuğu'ndaki Windows simgesi) sağ tıklayın.
    • Açılan menüden Windows 10 kullanıyorsanız Windows PowerShell (Yönetici), Windows 11 kullanıyorsanız Terminal (Yönetici) seçeneğini seçin.
  2. Kurulum Kodunu Çalıştırma:

Kodu yazdıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir menü gelecek:

1760132136073.webp

Açılan Winutil menüsünde, ekranın üst tarafındaki sekmelerden "Tweaks" bölümüne geçin. Ardından, yine üst kısımda bulunan seçenekler arasından "Standart" ayarını seçin.

Bu seçim, programın sizin için güvenli ve varsayılan optimizasyonları otomatik olarak işaretlemesini sağlayacaktır. Daha sonra, menünün en altındaki "Run Tweaks" butonuna tıklayın ve tüm komutların tamamlanmasını sabırla bekleyin. İşlemin bittiğini belirten "Tweaks done" ifadesini gördüğünüzde, bu menüden güvenle çıkış yapabilirsiniz.

İşlemler bu kadar. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

Son düzenleme: