Windows 11 IoT Enterprise LTSC sonrası gelen performans artışı

Utku92

Üstün
Makaleler
1
Windows 11 Pro kullanıyordum. Bayağıdır da format atmamıştım. Önce değişiklik yapıp güzel Linux dağıtımı bulup da denesem mi, şans versem mi dedim. Pop!_OS ile Catchy OS arasında kalıp Catchy OS'u flashladım. Kurulum menüsüne gelince ilerlemedi, öyle kaldı; 2 kez denedim, kurulmadı. Sonrasında Pop!_OS kurdum. Bayağı geliştirmişler, hemen hemen her şey vardı. Ana programları kurmak istedim, çalışma yaptığım Blender'ı kurdum mağazasından. Blender'ın Windows yedeği vardı, Python tabanlı olduğundan bütün addonlar, kayıtlı ayarlarım geldi. Sonrasında temada sıkıntı yaşadım ve bazı addonlarda güncelleme sıkıntıları vardı, hatta sonrasında eksik addon gösteriyordu uyarı verip. Sonunda dayanamadım ve hazırda 11 IoT, evet LTSC vardı. Formatı attım, tertemiz oldu; çoğu şeyi kaldırmışlar, gereksiz ne varsa gitmiş. Mağaza bile yoktu, kodla geri getirdim. Önceden de key almıştım, çok uygun fiyata etkinleştirdim. 2 gündür programlarımı kuruyorum. İnanılmaz hızlı ve stabil çalışıyor. Sanki Windows 7 kurmuş gibi oldu. Aslında sistemim çok yeterliydi. RTX ROG 3090 OC, 5950X, 128 GB RAM var. Ama Pro versiyondaki gereksiz şeyler bile çok fark ettiriyormuş; hava durumu, Copilot gibi. Çok memnun kaldım, kısacası deneyimimi aktarmak istedim.

Evet öyle hatta W10 LTSC daha hızlı W11 LTSC'ye göre benim şahsi fikrim.

Evet öyle hatta Windows 10 LTSC daha hızlı Windows 11 LTSC'ye göre benim şahsi fikrim.

Yeni teknoloji ve oyunlar için 11 düşündüm. Bilmiyorum doğru mu yaptım yoksa 10'u düşünemiyorum mutlaka kurardım.

Bu win11 ltsc yi nasıl kuruyoruz?

İnanılmaz bir performans var. Çatır çatır çalışıyor ileride ne olur bilemem tabii.

O sırada düz Windows 11 kullanan ben:

Lakin yakın vakitte bir format macerasına kağpılırsam kurarım belki.

Bu Windows 11 LTSC'yi nasıl kuruyoruz?

Massgrave de özel link var. 2 tane birisi orijinal diğeri kendinden etkinleştirilmiş gibi. Ben ilk linktekini indirdim. Sonuna da (.ISO) ekledim. Öyle Rufus'tan bastırdım. Önceden de ucuza key almıştım. O şekilde yaptım.

Bence kaçırmayın derim. Çok çok iyi ve hızlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…