sadoshima

Başarılı
Merhaba. Yeni bilgisayarıma Windows 11 IoT LTSC kurmak istiyorum fakat Secure Boot sertifikaları eski kaldığı için yükleyemiyorum. Microsoft'un kendi sitesinde ise güncel bir bağlantı bulunmuyor.

Bu sorunu aşmak için ne yapmalıyım? İyi günler.

1784313412438.webp

Son düzenleme:
Merhaba. Yeni bilgisayarıma Windows 11 IoT LTSC kurmak istiyorum fakat Secure Boot sertifikaları eski kaldığı için yükleyemiyorum. Microsoft'un kendi sitesinde ise güncel bir bağlantı bulunmuyor.

Bu sorunu aşmak için ne yapmalıyım? İyi günler.
LSTC sürümü eski sertifikaları bulundurur, şimdilik Secure Boot kapalı ilerleyin. Bunun sebebi Microsoft'un eski Secure Boot sertifikalarında büyük bir açık bulunmasıydı. Kademeli olarak bu sertifikalar iptal edildi.

Valorant gibi anti-cheat'i secure boot zorunlu tutan oyunlae oynayacagim. Sorun cikarmaz mi?
Sistem açılınca tüm güncelleştirmeleri yapın, sertifikalar güncelleştirildikten sonra Secure Boot'u açabilirsiniz. Kurulumda Secure Boot açık olmadığı için sıkıntı çıkarabilir. Regedit ile bypass yapabilirsiniz. Sorun çıkaracağını sanmam ama yapabilir de.
Şu rehbere göz atabilirsiniz:

Son düzenleme:

Secure Boot kapatılarak kurulduktan sonra güncelleştirmeler yapılır ve tekrar açılabilir.

ISO dosyasını Rufus ile yazdırarak secure boot bypass edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 266520
Dediğiniz sistem gereksimi, burada sistem gereksimleri karşılanıyor. Sertifikalar eski olduğu için sistem bunu güvenli bulmuyor ve kurulumun ilerlemesine izin vermiyor.