Durinbaba

Çalışkan
Hepsiburada'dan arkadaşa Laptop aldık fakat beğenmedi şimdi iade etmek istiyor. Windows 11 Home kurmuştum fakat bu FreeDOS'u nasıl yükleyeceğim? Windows'u kurduğum diski sıfırlamadan sanal makine ile mi yükleyeyim? Eğer böyle yaparsam diski sıfırladığımda FreeDOS gitmez mi? Yoksa tekrardan Windows kurulumu yapıp disk bölümün de her şeyi silip kurulumu yarıda bırakıp bilgisayarı kapatıp açıktan sonra mı yükleyeyim? Nasıl oluyor bu işler? İade etmek için illa bu FreeDOS'u kurmak lazım mı?

Hepsiburada'dan arkadaşa Laptop aldık fakat beğenmedi şimdi iade etmek istiyor. Windows 11 Home kurmuştum fakat bu FreeDOS'u nasıl yükleyeceğim? Windows'u kurduğum diski sıfırlamadan sanal makine ile mi yükleyeyim? Eğer böyle yaparsam diski sıfırladığımda FreeDOS gitmez mi? Yoksa tekrardan Windows kurulumu yapıp disk bölümün de her şeyi silip kurulumu yarıda bırakıp bilgisayarı kapatıp açıktan sonra mı yükleyeyim? Nasıl oluyor bu işler? İade etmek için illa bu FreeDOS'u kurmak lazım mı?
USB'ne FreeDOS yazdır Rufus ile sonra FreeDOS dosyalarını dışarı çıkar sonra Hiren's Boot CD USB'ye ondan sonra USB'ye klasör oluştur FreeDOS dosyalarını at sonra Hiren's Boot CD ile başlat PC'yi Sonra HDD/SSD'yi biçimlendir FreeDOS dosylarını içine at mantıken olması gerekiyor.

Normal Windows kurulumu yaparken bütün diskleri biçimlendirip orada işlemi bırakıp bilgisayarı kapattıktan sonra içinde hiçbir işletim olmayacak hale getirebilirsiniz.

Fakat FreeDOS'u ayrı bir işletim sistemi gibi düşünebilirsiniz. freedos.org sitesinden güncel FreeDOS sürümünü indirip Windows USB'si oluşturur gibi FreeDOS USB'si ile kurulum yapabilirsiniz.

Sanal makine kısmında ne demek istediğinizi tam anlayamadım, sanal makine ile normal disk formatı ayrı şeyler.