Öyle. Bir yorum yazdım, her türlü anlam çıkarıp dislike attılar. Garipler hem de çok.
Taklitler aslını yüceltmez, eğer taklitler aslını yüceltecek olsaydı şu an herkes Windows değil GNU/Linux kullanır olurdu.
Siz "taklit" diye GNU/Linux'a sallıyorsunuz ya, size birazcık Windows'un GNU/Linux'tan taklit ettiği iki-üç şey sayayım mı :D

-Windows 10'da gelen winget komutu GNU/Linux'ta ilk günden beri bulunan paket yöneticisi sistemindendir.
-Windows 10'a kadar Windows'ta olmayan çoklu masaüstü özelliği GNU/Linux'ta uzun yıllardır tonla masaüstü ortamında vardı ve gayet stabil de çalışıyordu.
-Windows 7 ve sonrasında görev yöneticisindeki bileşen kullanım ile sıcaklıklarını gösteren kısım Linux'taki htop/top komutlarına benzetilmiştir.
-"Windows Subsystem for Linux", bu özellik direkt Linux'u çalıştırır Windows içerisinde :D
-Microsoft Store, GNU/Linux'taki paket yöneticisinin birebir kopyasıdır.
-Modüler güncelleme tarzı Windows'a yavaş yavaş gelirken GNU/Linux'ta ilk günden beri var.
-Windows Terminal/Powershell direkt GNU/Linux'taki terminalin yanından geçemeyen CMD'nin yerine çıkartılmıştır. Yani evet, bu uygulamalar direktten Linux Terminal'in yerini almaya çalışan uygulamalardır.
-Phone Link diye bir şey geldi bu sene Windows'a, bilir misin bilmem. Bu uygulamanın daha kullanışlı hali yıllardır GNU/Linux'ta KDE Connect diye var.

Daha da sayardır da vallahi çok üşeniyorum 🥱

Taklitler aslını yüceltmez, eğer taklitler aslını yüceltecek olsaydı şu an herkes Windows değil GNU/Linux kullanır olurdu.
Siz "taklit" diye GNU/Linux'a sallıyorsunuz ya, size birazcık Windows'un GNU/Linux'tan taklit ettiği iki-üç şey sayayım mı :D

-Windows 10'da gelen winget komutu GNU/Linux'ta ilk günden beri bulunan paket yöneticisi sistemindendir.
-Windows 10'a kadar Windows'ta olmayan çoklu masaüstü özelliği GNU/Linux'ta uzun yıllardır tonla masaüstü ortamında vardı ve gayet stabil de çalışıyordu.
-Windows 7 ve sonrasında görev yöneticisindeki bileşen kullanım ile sıcaklıklarını gösteren kısım Linux'taki htop/top komutlarına benzetilmiştir.
-"Windows Subsystem for Linux", bu özellik direkt Linux'u çalıştırır Windows içerisinde :D
-Modüler güncelleme tarzı Windows'a yavaş yavaş gelirken GNU/Linux'ta ilk günden beri var.
-Windows Terminal/Powershell direkt GNU/Linux'taki terminalin yanından geçemeyen CMD'nin yerine çıkartılmıştır. Yani evet, bu uygulamalar direktten Linux Terminal'in yerini almaya çalışan uygulamalardır.
-Phone Link diye bir şey geldi bu sene Windows'a, bilir misin bilmem. Bu uygulamanın daha kullanışlı hali yıllardır GNU/Linux'ta KDE Connect diye var.

Ben burada hiçbir şeyin uzun uzun savunmasını yapmıyorum. Taklit lafını ben yazmadım. Ben sadece alternatif gözünde baktım.

Şahsen tercihim Windows'dan yana hocam.
1. Kullanması daha kolay. (Arch'a göre özellikle)
2. Stabil ve kararlı. (Arch'a göre 10 kat daha stabil)
3. Program desteği. (Şahsen Linux kullanmama sebebim direkt bu)

Kurulu düzenimiz var yiğenim, kişiselleştirmemi yapıyorum, windows features kısmını kullanıyorum, terminal komutlarını kullanıyorum ister winget ister siteden, oyunumu oynuyorum, muilti-tasking yapıyorum, phone linkte kullanırsın yenisi windows app ya da kde connect hiç fark etmez. Tamam dediğin gibi bazı veya çoğu özelliği GNU dan almış olabilir ama hepsini bana rahatça sağlıyor mu evet, kaynak tüketimi fazla mı evet çözümü var mı evet daha güçlü donanım almak bu kadar basit ya. En önemlisi Adobe uygulamaları unutmamak lazım. Windows 11 çıktığından beri kullanıyorum 1 kere mavi ve siyah ekran yemedim hatadan kaynaklı, ne update işimi yarıda kesiyor ne başka bir şey akıp gidiyoruz. İsteyen Mac kullanır isteyen Mint Arch Ubuntu hatta git TempleOS kur kimsenin lafı yok. Önemli olan herkesin işine gelen mutlu olduğu faydasına dokunan memnun olduğu şeyleri kullanması, herkesin zevki isteği kullanım alanı farklı ama işte tamda bu konuda anlayışsız elemanlar var örneğin Reddit'te olan Türk Linux topluluğuna gidin postlara yorumlara bakın full Windows'a Mac'e sallamalar bir iki distro boot etti diye protesto eden mi dersin Distroları ilahlaştıran mı dersin say babam say... Herkesin kullandığı kendine.

Kurulu düzenimiz var yiğenim, kişiselleştirmemi yapıyorum, Windows features kısmını kullanıyorum, terminal komutlarını kullanıyorum ister winget ister siteden, oyunumu oynuyorum, muilti-tasking yapıyorum, Phone linkte kullanırsın yenisi Windows App ya da KDE connect hiç fark etmez. Tamam dediğin gibi bazı veya çoğu özelliği GNU'dan almış olabilir ama hepsini bana rahatça sağlıyor mu evet, kaynak tüketimi fazla mı evet çözümü var mı evet daha güçlü donanım almak bu kadar basit ya. En önemlisi Adobe uygulamaları unutmamak lazım. Windows 11 çıktığından beri kullanıyorum 1 kere mavi ve siyah ekran yemedim hatadan kaynaklı, ne Update işimi yarıda kesiyor ne başka bir şey akıp gidiyoruz. İsteyen Mac kullanır isteyen Mint Arch Ubuntu hatta git TempleOS kur kimsenin lafı yok. Önemli olan herkesin işine gelen mutlu olduğu faydasına dokunan memnun olduğu şeyleri kullanması, herkesin zevki isteği kullanım alanı farklı ama işte tam da bu konuda anlayışsız elemanlar var örneğin Reddit'te olan Türk Linux topluluğuna gidin postlara yorumlara bakın Full Windows'a Mac'e sallamalar bir iki distro boot etti diye protesto eden mi dersin Distroları ilahlaştıran mı dersin say babam say... Herkesin kullandığı kendine.

Linux tayfası neden Windows kullananlardan nefret ediyor anlamıyorum, tüm işim Windows üzerinden güzelce devam ettiriyorsam ve hallediyorsam kime ne?

Bu arada Linux tayfasına selam, şahsen kendim de Linux kullandım ancak sürekli bir sorunla uğraşmak cidden sinir bozucu. İş sunucu, süper bilgisayar veya türevleri gibi PC olmayan kısımlarda Linux bir numara. Bu konuda herhangi bir itirazım yok. MS sunucularından kat be kat daha iyi ancak PC alanında W'nin gerisindeler.