Gwyn

Uzman
Merhaba, 1.nesil i5 işlemci ve 4 GB RAM'e sahip bir laptop kullanıyorum. Amacım internette rahatça gezmek, Max Payne gibi eski oyunları oynamak ve NES/SNES emülatörleri kullanmak. Linux konusunda deneyimim yok, güvenlik benim için çok önemli değil; önceliğim performansın iyi ve akıcı olması.

Bu donanım için Linux Mint mi Xfce mi yoksa Windows XP mi daha uygun olur?

Merhaba, 1.nesil i5 işlemci ve 4 GB RAM'e sahip bir laptop kullanıyorum. Amacım internette rahatça gezmek, Max Payne gibi eski oyunları oynamak ve NES/SNES emülatörleri kullanmak. Linux konusunda deneyimim yok, güvenlik benim için çok önemli değil; önceliğim performansın iyi ve akıcı olması.

Windows 7-8.1 ya da Windows 10'nun LTSB/LTSC sürümlerini kullanabilirsiniz hocam. XP çok eskidi 24 yıllık OS. Kaldı ki XP çok tarayıcı falan desteklemiyor artık.

Eğer Linux deneyiminiz yoksa Mint güzel bir tercih. Alışmanız çok kolay olur. Mint Xfce dediğiniz tüm eylemler için gayet yeterli. Hem de güvenlik güncelleştirmeleri açısından daha iyi bir tercih.

Windows XP tercih etmeyin o donanımda, 1. Nesil işlemcilerle Windows 10 kullanmıştım. Ama benim konuya cevabım Linux Mint olur.

Linux Mint Xfce masaüstü ortamı ile çok iyi olacaktır. Performans sorunu yaşamazsınız Xfce'nin arayüzü akıcı. Max Payne'in oyunları da Linux'ta destekleniyor. Linux hakkında başka sorun olursa sormaktan çekinme.