Her sürümü bir ayrı sorunlu oldu ki Windows 11'in.

İlk çıktığında (21H2) uygulamaların bazısı eski Vista arayüzünü, bazısı 8 arayüzünü, bazısı da 10'dan kalma nispeten yeni arayüzü kullanıyordu. Hatalar çoktu, gelen özellikler vivetool kullanarak binbir zahmetle açılıyordu.

Daha sonra 22H1 geldi bir iki özellik ve hata düzeltmesi içerdi ama hala uygulamalar tam düzelmedi.

22H2 performans olarak güzel bir sürümdü, arayüzde kısmen iyileştirmeler oldu ama hala uygulamalar eski görünümdü. Bazen explorer çökmekteydi.

23H2 sürümünde uygulamaların çoğu yenilendi, tasarımları değişti. Fakat hala eski tasarımlı sistem uygulamaları var. Bunun dışında 23H2 Camtasia gibi bazı video düzenleme yazılımlarında seslerin sorunlu çıkmasına sebep oldu, explorer çöktü, dosya gezgini aşırı gecikmeli bir hal aldı yeni tasarımla. Sağ tık menüleri zaten kafasına göre çalışıyordu.

24H2'de temiz kurulumla kurulunca en son defender sorunu vardı. Defender devre dışı bırakılınca sistem aşırı biçimde kasmaya, uygulamaları açmamaya başladı. Optimizasyon demişlerdi, germanyum taban falan dediler. Sonuç, yine performans kaybı.

Windows'a sürekli en ufak şeyde sürüm atlatmak yerine olan sürümü ilk başta düzeltip sonra da büyük bir geçişle yapsalar şu işi...

Ben ömrü hayatımda 24H2 kadar bilgisayarın şaftını kaydıran güncelleme görmedim. Bu son gelen güncellemeyi ilk yaptığımda Windows resmen çöktü. Kendi yazılımı olan Aygıt Yöneticisi'ni zararlı yazılım olarak görüp açmıyordu ve ne denersem deneyim olmadı. Daha sonra temiz bir kurulum yaptım ve bu güncelleme tekrar geldi. Epey bir süre erteledim ama nafile bir gün korktuğum başıma geldi yaptı kendisi. Eskiden CS2 de 230-250FPS arası alırken şu an 150FPS görmüyor. Ne diyebilirim ki 24H2'ye geçtiğim güne lanet okuyorum. Keşke bilgisayarım driverları desteklese de Windows 10 kullansam. Yemişim güvenlik güncellemesini de şeyini de
Gerçekten ben de hayatımda 24H2 kadar sorunlu güncelleme geldiğini hatırlamıyorum ya her sene gelirdi bu 2xH2 de bu sefer ki ayrı zortladı gibime geliyor.

24H2'de temiz kurulumla kurulunca en son defender sorunu vardı. Defender devre dışı bırakılınca sistem aşırı biçimde kasmaya, uygulamaları açmamaya başladı. Optimizasyon demişlerdi, germanyum taban falan dediler. Sonuç, yine performans kaybı.
Ben de temiz kurulum ile 24H2 kuruyorum şu an da defender control ile kapatırım her zaman defender'ı. Bahsettiğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım fakat gene de kapatmasam mı ? Sadece siz mi yaşadınız bu sorunu ?

Son düzenleme:
Gerçekten ben de hayatımda 24H2 kadar sorunlu güncelleme geldiğini hatırlamıyorum ya her sene gelirdi bu 2xH2 de bu sefer ki ayrı zortladı gibime geliyor.

Ben de temiz kurulum ile 24H2 kuruyorum şu an da defender control ile kapatırım her zaman defender'ı. Bahsettiğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım fakat gene de kapatmasam mı ? Sadece siz mi yaşadınız bu sorunu ?
2 farklı bilgisayarda yaşadım. Defender kapalı sürüm kurunca bu sorun olmadı. Microsoft'un sitesindeki ISO'lar ile yaşadım sorunu. Hatta diğer foruma konu da açmıştım galiba.

Bir şeyden kaynaklanıyor ama çözemedim :)