Great Eagle

Yetkin
Dostlar Windows 11 24H2 sürümüne yeni geçiş yaptım, güncelleme geçmişine baktığımda ise sorunlu olan (KB5063878) güncellemesinin yüklü olduğunu gördüm. Hemen kaldırdım güncellemeyi fakat bu güncellemeyi kaldırmak büyük bir güvenlik açığı oluşturacak mı veya oyunlarda herhangi bir problem çıkartır mı?

Dostlar Windows 11 24H2 sürümüne yeni geçiş yaptım, güncelleme geçmişine baktığımda ise sorunlu olan (KB5063878) güncellemesinin yüklü olduğunu gördüm. Hemen kaldırdım güncellemeyi fakat bu güncellemeyi kaldırmak büyük bir güvenlik açığı oluşturacak mı veya oyunlarda herhangi bir problem çıkartır mı?

KB5063878, Windows 11'deki 100'den fazla güvenlik açığını kapatan önemli bir güncelleme kodu. Bu güncelleme, özellikle uzaktan kod çalıştırma), (Hyper-V üzerinden servis reddi) ve CVE-2025-49743 (grafik bileşeninde ayrıcalık yükseltme) gibi kritik güvenlik açıklarını düzeltiyor güncellemeyi kaldırırsan sistemi bu ve benzeri tehditlere karşı savunmasız bırakması muhtemel.

KB5063878 güncellemesini kaldırmak, güvenlik risklerini artırabilir. Ancak oyun performansı veya donanım sorunları nedeniyle kaldırma gereksinimi hissediyorsan geçici bir çözüm olarak genelde görünür her durumda, güncel tutmak önemli.