Detaylar
Kim cevapladı?xxxZAURxxx 18
Becerikli
Ne söylerseniz söyleyin ama her alanda bir hırsızlık söz konusu var.Fazla Matrix dozu kokusu aldım konudan. Bildiğim kadarıyla sistemlerde boşta duran RAM israf olarak geçiyor. Yani sistem boşta da olsa bir tık yüksek kullanım görmeniz normal.
4 TB aldığın HDD yada SSD diyelim 4 TB olmayışı vesaire. Hesaplama kandırmacasıyla kullanıcıya kelek geliyorlar.
Huijsen 4
Üyecik
O Microsoft'un suçu değil ama. Teknik olarak öyle olması gerekiyor.Ne söylerseniz söyleyin ama her alanda bir hırsızlık söz konusu var.
4 TB aldığın HDD yada SSD diyelim 4 TB olmayışı vesaire. Hesaplama kandırmacasıyla kullanıcıya kelek geliyorlar.
xxxZAURxxx 18
Becerikli
Bitcoin kazıyor demiyorum zaten konuyu iyi okumalısın.BTC gelene kadar, topladığı verilerden çok daha fazlasını elde ediyor adam.
Yapay zekasını eğitmesi için Ramlere ihtiyaç olduğundan Dünyadakı tüm kullanıcılardan Ram takviyesi olarak kullanıyor.
Zaten Copilot Windows altyapısına uyarlanmış. Tüm Şebekede Olan Copilot yapay zeka paralel olarak çalışıp ana sisteme öğrendiklerini depoluyor.
Peki böyle düşün. Sen çarşıdan armut almaya gittin. 1kg armut aldın ama bakıyorsun Armutların 40% kısmı çürük yiyilemez durumda.O Microsoft'un suçu değil ama. Teknik olarak öyle olması gerekiyor.
Kazıklandığını düşünmez misin?
Huijsen 4
Üyecik
%40 büyük bir oran disklerde o kadar değil. Yani sonuç olarak üretici vaat ettiği şeyi satıyor zaten sana. Senin tercih ettiğin işletim sistemi de bu birimi farklı alıyor. Bana göre sıkıntı yok.Peki böyle düşün. Sen çarşıdan armut almaya gittin. 1kg armut aldın ama bakıyorsun Armutların 40% kısmı çürük yiyilemez durumda.
Kazıklandığını düşünmez misin?
xxxZAURxxx 18
Becerikli
3.62 TB olarak görünür. Eeee o zaman 3.62TB isminde satılsa?%40 büyük bir oran disklerde o kadar değil. Yani sonuç olarak üretici vaat ettiği şeyi satıyor zaten sana. Senin tercih ettiğin işletim sistemi de bu birimi farklı alıyor. Bana göre sıkıntı yok.
3.62TB satılsa yine de kısarlardl değil mi?
Misal 3.32olurdu. 3.32TB isminde satılsa 3 TB olurduNeyse konumuz bu değil.
Microsofta güvenemiyorum ben abi. Adamlar yapar mı? Yapar.
TeamOFMind 2
Çalışkan
Ne söylerseniz söyleyin ama her alanda bir hırsızlık söz konusu var.
3.62 TB olarak görünür. Eeee o zaman 3.62TB isminde satılsa?
3.62TB satılsa yine de kısarlardl değil mi?Misal 3.32olurdu. 3.32TB isminde satılsa 3 TB olurdu
Neyse konumuz bu değil.
Microsofta güvenemiyorum ben abi. Adamlar yapar mı? Yapar.
Hesaplama, biçimlendirme ve fiziksel boyut farkından kaynaklı bu fark.
Uzun kafın kısası: Çok film izliyorsunuz.
- Makaleler
- 7
LLM egitmek icin ne kadar sistem kaynagina ihtiyac oluyor haberiniz var mi? Muhtemelen yok cunku olsaydi boyle bir varsayimda bulunmazdiniz. LLM egitmek bu kadar hafif ve kolay bir islem olsaydi, su anda data center krizi niye olsun?
Kaldi ki sistem bostayken bellegin cache olarak kullanilmasi olayi, Vista ile gelen bir sey. Windows 10 ile bellek sikistirmasi eklendi, sistemde SSD oldugu algilanirsa sistemin farkli davranmasi gibi seyler eklendi vs. ama temel algoritma hala benzer calisiyor. Sistem bostayken surekli kullandiginiz uygulamalarin RAM'de kararinda cachelenmesi kadar normal ve mantikli bir sey yok.
Ozellikle Windows 11'in cikmasi ve Windows 10'un destek sonuna dogru olan surecten sonra RAM kullaniminda artis gormeye baslamimizin tek sebebi de, Microsoft'un OS'i gun gectikce daha bloatlu hale getirmesi. Baska bir sey degil. Overthinking sagliginiz icin iyi degildir, azaltmanizi oneririm.
Kaldi ki sistem bostayken bellegin cache olarak kullanilmasi olayi, Vista ile gelen bir sey. Windows 10 ile bellek sikistirmasi eklendi, sistemde SSD oldugu algilanirsa sistemin farkli davranmasi gibi seyler eklendi vs. ama temel algoritma hala benzer calisiyor. Sistem bostayken surekli kullandiginiz uygulamalarin RAM'de kararinda cachelenmesi kadar normal ve mantikli bir sey yok.
Ozellikle Windows 11'in cikmasi ve Windows 10'un destek sonuna dogru olan surecten sonra RAM kullaniminda artis gormeye baslamimizin tek sebebi de, Microsoft'un OS'i gun gectikce daha bloatlu hale getirmesi. Baska bir sey degil. Overthinking sagliginiz icin iyi degildir, azaltmanizi oneririm.
xalvorath 8
Yetkin
Enteresan bir teori ama bana asıl enteresan gelen Windows 10 ve 11 için RAM ne kadar artarsa sistem kullanımı o kadar artıyor diyeceğim de önbelleğe alıyordu gerçi, neyse boş teoriymiş. Windows rezil olduğu için o kadar yiyor.
xxxZAURxxx 18
Becerikli
Copilot şebekede paralel eğitim alamazmı diyorsun? Her kaseden 1 kaşık RAM kullansa yeterde artar.LLM egitmek icin ne kadar sistem kaynagina ihtiyac oluyor haberiniz var mi? Muhtemelen yok cunku olsaydi boyle bir varsayimda bulunmazdiniz. LLM egitmek bu kadar hafif ve kolay bir islem olsaydi, su anda data center krizi niye olsun?
Beni deli gibi görebilirsiniz ama olamaz dediklerimiz hep oldu. Windows ihtimali onların yanında sönük kalır.
Eskiden Lazer silahlardan konuşanlara da gülüp geçiyorlardı.
El kadar uçağın Tankları İmha edeceğini söyleselerdi zaten adamı kalee almazlardı. Psikiyatri hastanesine yatırılma ihtimali olurdu.
Yada ne bileyim Arabanın şoföre gerek duymadan kusursuza yakın sokaklarda gitmesi vesaire
Yeni konular
-
-
The First Berserker: Khazan ve Assassin's Creed Shadows Kırıldı
- B 52 Stratofortress
-
-
Pioneer MVH-S125UI teybe farklı model panel takınca ekran bozuk gösteriyor
- aytekinertunc
-
-