Revo ile temizlik yapılacak, onu da ayhan hocamızdan öğredik 😎

Anlatan olmadın mı bu işler zor. Windows laf edenler 50-60 işlem kullansa sistem arşa çıkacak, jet gibi. Hiçbir oyunda tek sorun dahi yok. Çöpdows kullanmaya devam ettikçe bu iş başarısız olur, randıman vermez. Bu tarzda düşünenlere bence Linux daha uygun.

Debloat ve Wintoys ile ayar çekmeme rağmen kullanımda 120 işlem gözüküyor. Revo ile neler yapılması gerektiğine dair forumda ayrı bir konu var mı? Yoksa buradan birkaç öneri gelir mi?

Debloat ve Wintoys ile ayar çekmeme rağmen kullanımda 120 işlem gözüküyor. Revo ile neler yapılması gerektiğine dair forumda ayrı bir konu var mı? Yoksa buradan birkaç öneri gelir mi?

Winutil sonrası hayli işlem düşüyor aslında, gereksiz servisleri manuel alıyor. Winhance, Win11 Debloat gibi yazılımlardan çerçöp ne varsa silebiliyorsun. Bende Edge, Webview, Store, Xbox, Update, Defender hiçbiri yok. Modifiye sistem rahatlığı burada. Revo'dan tavsiyem yüklü uygulamalar zaten tüm detayıyla görünüyor. Windows Apps kısmından kullanmadıklarını silersin. Programda Autorun bölümü var, orayı da en son düzenlemen lazım. Revo'dan silerken de Advanced taratıp silinmeli, Reg. kayıtlarını vs. yok ediyor.

Edge, Store, notepad, paint işime yaradıkları için kaldırmadım, onların harici tüm çerçöp kaldırılmıştı zaten. Bir de az önce winhance uygulamasına bakış attım. Telemetri ile ilgili birkaç ayar ve hizmeti kapattım. An itibari ile kullanımdaki işlem sayısı 110a düştü.

Edge, Store, notepad, paint işime yaradıkları için kaldırmadım, onların harici tüm çerçöp kaldırılmıştı zaten. Bir de az önce winhance uygulamasına bakış attım. Telemetri ile ilgili birkaç ayar ve hizmeti kapattım. An itibari ile kullanımdaki işlem sayısı 110a düştü.

Boşta 75-80 ise yine normal karşılarım. Bende 55-60, gaming'de Steam vs. derken 75 civarı.

Winutil ve Winhance kullandıysan sorun yok. OOSU10 bak, bir de Revo'dan program düzeyinde halledersin.

Wiuntil ve oosu10 yaptım FPS %3 arttı. Winhance sisteme bir kere kilitleme yaptığı için ona bir daha girmedim. Şu an Pro sürüm kurduğum için çok işime yaradı bunlar Home sürümünde daha az ihtiyaç oluyor sanırım.

Winhance de önerilen ayarları yap dedim acaba ondan mı oldu.

Wiuntil ve oosu10 yaptım FPS %3 arttı. Winhance sisteme bir kere kilitleme yaptığı için ona bir daha girmedim. Şu an Pro sürüm kurduğum için çok işime yaradı bunlar Home sürümünde daha az ihtiyaç oluyor sanırım.

Winhance de önerilen ayarları yap dedim acaba ondan mı oldu.

Olabilir, değiştiği ayarları tek tek oku. Gerekirse yapay zeka destek al. Direkt önerilen yapmak çok doğru değil.

Fast Boot olayını tekrar dene, sen hariç kimsede sorun olmadı.

Olabilir, değiştiği ayarları tek tek oku. Gerekirse yapay zekâ destek al. Direkt önerilen yapmak çok doğru değil.

Fast boot olayını tekrar dene, sen hariç kimsede sorun olmadı.

Fast boot açabilirim zaten BIOS ile şimdilik işim yok. Ancak neden yaptığına dair fikrimde yok.

Olabilir, değiştiği ayarları tek tek oku. Gerekirse yapay zekâ destek al. Direkt önerilen yapmak çok doğru değil.

Fast boot olayını tekrar dene, sen hariç kimsede sorun olmadı.

Senin önerdiğin var mı winhance de şunu kesin kapat dediğin falan?

Tekrar aynı BIOS'u kurup deneyeceğim belki öyle dahi düzelir.