Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasanxcd

Uzman
Windows 11 24H2 kuruyordum, pat diye kurulurken mavi ekran yedim, ne olduğunu da bilmiyorum. Yeniden başlatıyor, hata veriyor, yeniden başlatıyor. Elimde Windows 10 olmasa kalacaktım öyle, ne yapmam lazım 23H2 mi kurayım.

Son düzenleme:
Çözüm
O zaman çevrim içi Microsoft hesabı zorunluluğunu kaldırıp baştan kurayım. Hocam şu mavi yükleme ekranı geliyor ya orası bitiyor. Sonra bir tane daha yükleme ekranı geliyor %42 olduğu anda mavi ekranı veriyor. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve rt640x64.sys dosyasını işaret ediyor. Bu, Realtek ağ kartı sürücüsüyle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyormuş. Güvenli modda açılsa bir bilgisayar çözecemde açılmıyor ki.

Bir de Ethernet kablosunu çıkarıp mı kuracağım?
Görsele bakmamıştım sorun ağ sürücüsünde evet. Yukarıda da dediğim gibi internet bağlantısını kesip (ethernet kablosunu çıkartıp) kurulum yapın.

Kurulumu yaptıktan sonra mavi ekran gelen kısımda da interneti kesebilirsiniz, sorun çözülür.
Görsele bakmamıştım sorun ağ sürücüsünde evet. Yukarıda da dediğim gibi internet bağlantısını kesip (Ethernet kablosunu çıkartıp) kurulum yapın.

Kurulumu yaptıktan sonra mavi ekran gelen kısımda da interneti kesebilirsiniz, sorun çözülür.

Bugün deneyeceğim inşallah olur hayırlısı.

Sistem özelliklerin nedir? Anakart dahil yaz. Sanırım eski bilgisayara Windows 11 24H2 kuruyorsunuz, işlemcilerin bazılarında bir özelliği 24H2'de desteklemeyince mavi ekran veriyor diyorlardı.

i3 550 AMD HD 5500 series 4 GB RAM anakart H55MXV series anakart üreticisi Foxconn.
14 senelik bilgisayara kurmaya çalışıyorsun. TPM falan geçtim bu bilgisayar Windows 10 bile çalıştırması mucize. Benim eski 2. Nesil i5 bilgisayara bile SSD alarak Windows 10 kullanmayı başarmıştım. Windows 7 destekli bilgisayara 11 kurmaya çalışıyorsun. Bir kere anakarttan eleniyor. RAM 4GB yetersiz Windows 11 için. İçerisinde yapay zeka ve bir sürü teknoloji için kod barındırıyor. Yazılım sıkıntısı yaşıyorsun. Anakartın Windows 10 için doğru sürücü desteği bile yok. Geçen kuzenin i7 3. Nesil bilgisayara format attım ona bile Windows 11 kurmadım. Windows 11 yeni PC'de bile sorunlar mevcutken böyle eski sistemlere zorla kurulmasını tavsit etmem. Maalesef Windows 10 kullanabiliyorsanız kullanın. Bu sisteme Windows 11 uğraşmaya değmez. Ancak modlanmış, içinde bir şey olmayan ve bomboş işletim sistemi varsa onu kurmayı deneyin. UEFI bile olmayabilir. Eski 2. Nesil i5 bilgisayarımda bile UEFI desteği yoktu. İnşallah benim söylemeye çalıştığım şeyi anlayabilmişsinizdir.

Son düzenleme:
14 senelik bilgisayara kurmaya çalışıyorsun. TPM falan geçtim bu bilgisayar Windows 10 bile çalıştırması mucize. Benim eski 2. nesil i5 bilgisayara bile SSD alarak Windows 10 kullanmayı başarmıştım. Windows 7 destekli bilgisayara 11 kurmaya çalışıyorsun. Bir kere anakarttan eleniyor. RAM 4 GB yetersiz Windows 11 için. İçerisinde yapay zeka ve bir sürü teknoloji için kod barındırıyor. Yazılım sıkıntısı yaşıyorsun. Anakartın Windows 10 için doğru sürücü desteği bile yok. Geçen kuzenin i7 3. nesil bilgisayara format attım ona bile Windows 11 kurmadım. Windows 11 yeni PC'de bile sorunlar mevcutken böyle eski sistemlere zorla kurulmasını tavsit etmem. Maalesef Windows 10 kullanabiliyorsanız kullanın. Bu sisteme Windows 11 uğraşmaya değmez. Ancak modlanmış, içinde bir şey olmayan ve bomboş işletim sistemi varsa onu kurmayı deneyin. UEFI bile olmayabilir. Eski 2. nesil i5 bilgisayarımda bile UEFI desteği yoktu. İnşallah benim söylemeye çalıştığım şeyi anlayabilmişsinizdir.

Windows 10'nu kaldırması mucize değil hiçbir kasma olmadan rahat bir şekilde son sürümü kullanabiliyorum sorununda zaten Ethernet'ten olduğu belli denemek istedim Windows 11'i denemekten zarar gelmez.

14 senelik bilgisayara kurmaya çalışıyorsun. TPM falan geçtim bu bilgisayar Windows 10 bile çalıştırması mucize. Benim eski 2. nesil i5 bilgisayara bile SSD alarak Windows 10 kullanmayı başarmıştım. Windows 7 destekli bilgisayara 11 kurmaya çalışıyorsun. Bir kere anakarttan eleniyor. RAM 4 GB yetersiz Windows 11 için. İçerisinde yapay zeka ve bir sürü teknoloji için kod barındırıyor. Yazılım sıkıntısı yaşıyorsun. Anakartın Windows 10 için doğru sürücü desteği bile yok. Geçen kuzenin i7 3. nesil bilgisayara format attım ona bile Windows 11 kurmadım. Windows 11 yeni PC'de bile sorunlar mevcutken böyle eski sistemlere zorla kurulmasını tavsit etmem. Maalesef Windows 10 kullanabiliyorsanız kullanın. Bu sisteme Windows 11 uğraşmaya değmez. Ancak modlanmış, içinde bir şey olmayan ve bomboş işletim sistemi varsa onu kurmayı deneyin. UEFI bile olmayabilir. Eski 2. nesil i5 bilgisayarımda bile UEFI desteği yoktu. İnşallah benim söylemeye çalıştığım şeyi anlayabilmişsinizdir.

UEFI desteği olmadanda kurma yöntemiyle kuruyorum hocam zaten yakında işlemciyle anakartı yenileceğim.

i3 550 AMD HD 5500 series 4 GB RAM anakart H55MXV series anakart üreticisi Foxconn.
İnternet bağlantısını kesip kurarsanız muhtemelen mavi ekran sorunu gider fakat bu sisteme Windows 10 ya da 11 kesinlikle önermem.
Hafif Linux dağıtımlarına bakabilirsiniz, en kötü Windows 8.1 kurun.

İnternet bağlantısını kesip kurarsanız muhtemelen mavi ekran sorunu gider fakat bu sisteme Windows 10 ya da 11 kesinlikle önermem.
Hafif Linux dağıtımlarına bakabilirsiniz, en kötü Windows 8.1 kurun.
Bende onu diyorum arkadaşa. Kurarsın bir şekilde yöntemleri var fakat bu sisteme güncel işletim sistemi gitmez. İşlemci çıktığı zamanda doğan çocuklar liseye geçti. Durum olmayabilir eyvallah ona uygun sistem kullanılmalı.

UEFI desteği olmadanda kurma yöntemiyle kuruyorum hocam zaten yakında işlemciyle anakartı yenileceğim.
İnşallah hocam. Biran önce kurtulun şu sistemden. Anakart değişince APU CPU al, mevcut ekran kartını da kullanmayın.

Bende onu diyorum arkadaşa. Kurarsın bir şekilde yöntemleri var fakat bu sisteme güncel işletim sistemi gitmez. İşlemci çıktığı zamanda doğan çocuklar liseye geçti. Durum olmayabilir eyvallah ona uygun sistem kullanılmalı.

İnşallah hocam. Bir an önce kurtulun şu sistemden. Anakart değişince APU CPU al, mevcut ekran kartını da kullanmayın.

Hocam oldu Allah hepinizden razı olsun ama 1336x768 yok ne yapmam lazım. İnşallah yakındada işlemci anakart ekran kartını da değiştireceğim. Tekrardan hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleme: