Acer Nitro 5 laptopa Windows 11 kurmaya çalışıyorum. Bu alandan sonra ilerileyince kurulum başarısız diyor başa atıyor. Başarısız olmasının sebebi ayrılmamış alanları silememem mi? Çünkü silinmiyorlar. Ne yapmam lazım? Oldukça acemiyim bu konuda.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
DiskPart, Windows’ta diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenize olanak sağlayan güçlü bir komut satırı aracıdır. DiskPart kullanarak bir diski temizlemek, tüm bölüm bilgilerini ve verileri siler ve sürücüyü yeni bir format için hazırlar. İşte DiskPart kullanarak güvenli bir şekilde bir diski temizleyip formatlama adım adım rehberi:
- Uyarı: DiskPart'ın clean komutunu kullanmak, seçilen diskteki tüm verileri geri döndürülemez şekilde siler. İşleme başlamadan önce doğru diski seçtiğinizden emin olun. Önemli verilerinizi mutlaka yedekleyin.
Adım Adım Talimatlar
...- Recep Baltaş
- disk diskpart format temizleme
- Forum: Sistem Araçları
Bu rehberi uygular mısın? @Errdskk
Diski sildikten sonra yeniden oluşturacaksın.
Anladığım kadarıyla GPT hatası alıyorsunuz.
Shift+F10'a basarak CMD'yi çalıştırın.
Ekrana gelen CMD'ye diskpart yazarak devam edin, list disk yazın. Karşına disk bölümleri gelecek. Kurmak istediğin disk seçin.(Select disk 1 gibi)
Disk seçildi, clean yazarak temizleyin. Convert GPT yazarak işlemi bitirin. Exit yazarak çıkış yapın. Artık yüklenebilmesi lazım.
Anlasım dediklerinizi bir deneyim
DiskPart, Windows’ta diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenize olanak sağlayan güçlü bir komut satırı aracıdır. DiskPart kullanarak bir diski temizlemek, tüm bölüm bilgilerini ve verileri siler ve sürücüyü yeni bir format için hazırlar. İşte DiskPart kullanarak güvenli bir şekilde bir diski temizleyip formatlama adım adım rehberi:
- Uyarı: DiskPart'ın clean komutunu kullanmak, seçilen diskteki tüm verileri geri döndürülemez şekilde siler. İşleme başlamadan önce doğru diski seçtiğinizden emin olun. Önemli verilerinizi mutlaka yedekleyin.
Adım Adım Talimatlar
...
- Recep Baltaş
Disk bölüm 1'e mi yapacağım yoksa diğerlerine mi?
Adım Adım Talimatlar
...
- Recep Baltaş
Xbox 360E
Üstün
Kurmak istediğin disk'e yapacaksın olmadı clean all yaparsın.Anlasım dediklerinizi bir deneyim
Disk bölüm 1'e mi yapacağım yoksa diğerlerine mi?
noby
Uzman
Öncelikle, iki adet serbest bırakılmış alan var ve aralarında bir disk bulunuyor. Onu da silmeniz gerekiyor.
Tüm diskleri Delete Partition ile silip hepsini serbest bırakılmış alan haline getirdikten sonra, Create Partition ile yeniden oluşturmalısınız.
İsterseniz diski ikiye bölerek; Windows için ayrı, oyunlar ve belgeler için ayrı bir bölüm oluşturabilirsiniz.
Ben de 2 gün önce format attım. Diski silmek istediğimde ilk denemede silinmedi, ancak ikinci denememde oldu.
Tüm diskleri Delete Partition ile silip hepsini serbest bırakılmış alan haline getirdikten sonra, Create Partition ile yeniden oluşturmalısınız.
İsterseniz diski ikiye bölerek; Windows için ayrı, oyunlar ve belgeler için ayrı bir bölüm oluşturabilirsiniz.
Ben de 2 gün önce format attım. Diski silmek istediğimde ilk denemede silinmedi, ancak ikinci denememde oldu.
Yaptım disk tek başına kaldı bu sefer fakat yine yükleme başarısız oldu diyip başa attı.DiskPart, Windows’ta diskleri, bölümleri ve birimleri yönetmenize olanak sağlayan güçlü bir komut satırı aracıdır. DiskPart kullanarak bir diski temizlemek, tüm bölüm bilgilerini ve verileri siler ve sürücüyü yeni bir format için hazırlar. İşte DiskPart kullanarak güvenli bir şekilde bir diski temizleyip formatlama adım adım rehberi:
Adım Adım Talimatlar
...
- Recep Baltaş
Temizledim disk tek kaldı fakat yine yükleme yapılmadı neden acaba.Kurmak istediğin disk'e yapacaksın olmadı clean all yaparsın.
Xbox 360E
Üstün
Temizledikten sonra convert gpt yaptınız mı?Yaptım disk tek başına kaldı bu sefer fakat yine yükleme başarısız oldu diyip başa attı.
Temizledim disk tek kaldı fakat yine yükleme yapılmadı neden acaba.
Benimki formar değil hocam yeni kurulum ayrıca yukarıda arkadaşların dediklerini yaptım diğer iki disk silindi zaten bir ortadaki kaldı. Yine de dediklerini yapmalı mıyım?Öncelikle, iki adet serbest bırakılmış alan var ve aralarında bir disk bulunuyor. Onu da silmeniz gerekiyor.
Hayır onu nasıl yapmam gerekiyor. Kusura bakmayın hiçbir bilgim yok bu konuda.
noby
Uzman
Benimki formar değil hocam yeni kurulum ayrıca yukarıda arkadaşların dediklerini yaptım diğer iki disk silindi zaten bir ortadaki kaldı. Yine de dediklerini yapmalı mıyım?
Sonuçta USB ile yapıyorsunuz format vs yeni kurulum fark etmiyor. Serbest bırakılmış alan kalmasın.
Xbox 360E
Üstün
Hocam önceki sayfada anlattım. Clean yaptıktan sonra convert gpt yazman lazım ki bölüm oluşsun.Benimki formar değil hocam yeni kurulum ayrıca yukarıda arkadaşların dediklerini yaptım diğer iki disk silindi zaten bir ortadaki kaldı. Yine de dediklerini yapmalı mıyım?
Yeni konular
-
Elektronik Spigen 45W USB-C hızlı şarj aleti + örgü şarj kablo 499 TL
- mortem.dll
-
-
-
-
Rehber GPU kullanımının %99 olması normal mi, yoksa bu bir sorun mu?
- mortem.dll
-
-
-