Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Evet bulunuyor. Edge ve modern masaüstü uygulamalarının çalışmasını sağlayan altyapı olan WebView2 mecburi olarak sistemin içinde tutulmuş.
Buradaki PowerShell komutu Edge'i ile silebilirsiniz:

WebView2 gibi hayati komponentlere zarar vermez, sadece uygulama olarak Microsoft Edge'i siler.

LTSC'nin güzel yani extra program ve yazılım kullanmadan Denetim Masası'ndan direk kaldırabiliyor olman. Bu komutları 11 Pro için deneyeceğim ama boş boş duruyor Edge öyle.

Evet bulunuyor. Edge ve modern masaüstü uygulamalarının çalışmasını sağlayan altyapı olan WebView2 mecburi olarak sistemin içinde tutulmuş.

Çözüm için teşekkürler. :) Edge ve WebView2'yi tamamen kaldırdım kendi adıma, aylardır da böyle kullanıyorum. Açıkçası bir zararını görmedim. Bazı Store uygulamaları da isteyebiliyor, kullanmadığımdan sorun yaşamadım.
LTSC'nin güzel yani extra program ve yazılım kullanmadan Denetim Masası'ndan direk kaldırabiliyor olman. Bu komutları 11 Pro için deneyeceğim ama boş boş duruyor Edge öyle.

Winutil Script ile Edge Removeable hale getirip o şekilde kaldırdım. Aynı şekilde Revo Uninstaller Portable sürüm ile Advanced Scan yaptırarak Reg. kalıntılarını vs. silerek de EdgeWebView ve Edge komple kaldırdım. Aylardır böyle kullanıyorum, bir zararını görmedim. WebView varken Search 7 işlem, yok iken 1 işlem. Bu bile benim için bir sebep açıkçası.

Hocam bilgili olduğunuz için öğrenmek adına sormak istiyorum, Edge ve bağlantılı her şeyi silmek sorun çıkartır mı? Ben mesela Windows kurulumunda hiç internete bağlamadan USB bellek ile herhangi bir tarayıcı kurulum dosyasını bilgisayara atıp kursam, sonra Edge ve ilişkili her şeyi silsem bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

Sorun yaşamazsın cep telefonundan daha kötü bir ürüne kurdum sistemi. 4 GB RAM 128 GB hafızası var. LTSC'yi kurmakla yetinmedim Pro Microsoft fotoğraflar ve Office 365 uygulamalarının tam sürümlerini kurdum denedim, Custom kurulum dosyaları 1GB falandı, programları da tek tek denedim Office Word Excel fotoğraf görüntüleyici, extra birkaç programla da zorladım. Normal 16 GB RAM'li bir sistemde zaten fazlasıyla verimli olacaktır.

hommetech.webp

teknik.webp