Ondan çok Windows 11'i bunca zaman zorla dayattıktan sonra bir anda Windows 10 desteğini 1 yıl uzatmalarına sinir oldum. Ortalığı ateşe verdikten sonra haydi 1 yıl daha Windows 10 desteği dediklerinde gerçekten de Windows 11'i sevmemeye başladım. Zamanında kullandığımda da sistemimde boşta kaldıktan sonra duran fanlar Windows 11'de asla durmaz olmuştu. Zaten kendi hizmetlerini zorla dayatmalarını saymıyorum bile. Şu an için Windows 10'dayım ve desteği bitene hatta uygulama destekleri tamamen bitene kadar Windows 10'da kalacağım. Sonrasında sanal makinemde günlük işlerim için kullandığım Arch Linux var. Normalde evet Windows 10'da da görebilirim ancak kullanabiliyor muyum yoksa kullanamıyor muyum, işte bana engel çıkartıyor mu, dendiği gibi hataları var mı aşırı diye merak edip kendimi kullanmaya zorladım ama zorlandığım bir yanı yok. Hatta uygulama kurma ve kaldırma olayını epey bir sevdim. Kurulum dosyalarıyla uğraşmıyorum bile. O yüzden kafamda belirledim 10'dan sonra Arch göçeceğim. :)

Ondan çok Windows 11'i bunca zaman zorla dayattıktan sonra bir anda Windows 10 desteğini 1 yıl uzatmalarına sinir oldum. Ortalığı ateşe verdikten sonra haydi 1 yıl daha Windows 10 desteği dediklerinde gerçekten de Windows 11'i sevmemeye başladım. Zamanında kullandığımda da sistemimde boşta kaldıktan sonra duran fanlar Windows 11'de asla durmaz olmuştu. Zaten kendi hizmetlerini zorla dayatmalarını saymıyorum bile. Şu an için Windows 10'dayım ve desteği bitene hatta uygulama destekleri tamamen bitene kadar Windows 10'da kalacağım. Sonrasında sanal makinemde günlük işlerim için kullandığım Arch Linux var. Normalde evet Windows 10'da da görebilirim ancak kullanabiliyor muyum yoksa kullanamıyor muyum, işte bana engel çıkartıyor mu, dendiği gibi hataları var mı aşırı diye merak edip kendimi kullanmaya zorladım ama zorlandığım bir yanı yok. Hatta uygulama kurma ve kaldırma olayını epey bir sevdim. Kurulum dosyalarıyla uğraşmıyorum bile. O yüzden kafamda belirledim 10'dan sonra Arch göçeceğim. :)
Arch iyidir ama elle mi kuracaksınız yoksa bunu mu kullanacaksın?

Bash:
archinstall

Microsoft tekel olmaya devam ettikçe hiçbir zaman doğru dürüst bir geliştirme yapmayacaklar.
Bu yüzden linux.
Tarayıcıdan kullanabiliyorsunuz. Babanız için özel tarayıcı olarak Edge seçersiniz. Oradan hesaplarını yürütür. Siz de linux kullanmaya devam edersiniz. AMD için Linux daha iyi.
Tarayıcıdan girebileceğini söyledim lakin kısayollarda veya bazı özeliklerde sorun çıkar endişesi ile doğrudan işletim sistemini değiştirdik.

Bende Windows XP, Windows 7, Windows 10 ve 11 kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki. Aralarından en sorunsuzu Windows 10'du ancak 10'u bizim için bu kadar inanılmaz kılan ondan önceki dağıtımın rezalet olmasıydı. Windows 8'den bahsediyorum. Ancak Windows 11'in şanssızlığı Windows 10 gibi bir babanın arkasından gelmesiydi. Konuda gerekli-gereksiz her şey konuşulmuş.

Ben de Windows 11 ilk çıktığında kullanmadım, çünkü düzgün bir sistem yoktu. Ancak şubat ayından beri Windows 11 kullanıyorum. Ne bir kere mavi ekran sorunu, ne bir driver "bahane" olarak sunulabilecek hiçbir sorunu yaşamadım. Bazen incelemeleri veya yorumları yaparken tarafsız yapmak gerekiyor.

Şunu unutmamak lazım, değişim her türlü şart. Değişime ayak uydurmayanlar da geride kalıyor. Kim isterdi ki bu kadar optimize, güzel bir işletim sisteminden ilk çıktığı günde bile bir sürü hata veren işletim sistemine geçmeyi. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

Son bir öneri daha yapayım, sistemi Windows 11 için yetersiz olanlar Windows 10 LTSC sürümünü kullansınlar.

1,2 ve 10. sorunlardan ben de müzdaribim. 7 ve 9 ise çeşitli debloat toolları ile düzeltilebiliyor. Diğerleriyle ilgili ise sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.

Ama evet, bence de Windows 11 pek iyi değil. Windows 10'a göre birçok artıları olsa da genel olarak çok daha bloated bir OS. Eğer istediğim programlar Linux'da çalışsa ve Linux biraz daha destek alıp daha kullanıcı dostu bir hale gelirse hiç durmam direkt Linux geçerim. Fakat daha öyle bir durum olmadığı için maalesef Windows 11 devam.

Ben tam tersine Windows 10'da sıkıntı yaşadım. RTX 4060 ekran kartı sürücüsü kurarken Windows 10'da mavi ekran hatası veriyor ama Windows 11'e geçince düzeldi.

Saçma olan şey işletim sistemi bana ait ve benim sistemimde kullanılacak. Dolayısıyla hangi programları kullanacağımı ve hangi verilerimi göndermek istediğimi benim seçmem gerek. Windows 12'de kurulum çok daha detaylı hale getirilip kullanıcıların istemedikleri uygulama ve servislerin kapalı gelmesi gerek. Diğer türlü aslında aşırı güçlü makinelerimizden pentiumlu laptop gibi performans almaya devam ederiz.

Saçma olan şey işletim sistemi bana ait ve benim sistemimde kullanılacak. Dolayısıyla hangi programları kullanacağımı ve hangi verilerimi göndermek istediğimi benim seçmem gerek. Windows 12'de kurulum çok daha detaylı hale getirilip kullanıcıların istemedikleri uygulama ve servislerin kapalı gelmesi gerek. Diğer türlü aslında aşırı güçlü makinelerimizden pentiumlu laptop gibi performans almaya devam ederiz.
Microsoft isimli firma söz konusu. Windows 11'de bile bu muammeleyi çeken firma sizce Windows 12 çıktığında kullanıcılara acır mı? O dediğiniz şey Linux üzerinde mevcut. Steam sayesinde de Linux oyunculuğu artık oturmaya başladı. Üstüne Linux üzerinde hiçbir veri yollama zorunluluğunuz da yok.