fortunee 68

Üstün
Alttaki videoda yapılan işlemlerde gizli bir ayar bulunuyor mu? Update disable etmeyi, Defender disable etmeyi, gereksiz hizmetleri kapatıp ChrisTitus yapmayı 2026'da bilmeyen yok diye biliyorum. Alttaki video size göre ClickBait mi?

@Ayhan Dönmez, gizli performans ayarlarını ortaya çıkarmış da arkadaş, biraz şaşırtıcı.

Alttaki videoda yapılan işlemlerde gizli bir ayar bulunuyor mu? Update disable etmeyi, Defender disable etmeyi, gereksiz hizmetleri kapatıp christitus yapmayı 2026'da bilmeyen yok diye biliyorum. Alttaki video size göre clickbait mi?

@Ayhan Dönmez, gizli performans ayarlarını ortaya çıkarmış da arkadaş, biraz şaşırtıcı.

Hocam adam Windows Defender'ı kapattırıyor. Hiç güvenli bir şey değil.

Hocam adam Windows Defender'ı kapattırıyor. Hiç güvenli bir şey değil.

Defender'ı kapattırması değil de videonun Görüntüsüne "Windows 11 gizli performans ayarlarını ortaya çıkardım!" yazıp, video içeriğine Update disabler, Defender disabler koyması şaşırttı.

Defender'ı kapattırması değil de videonun Görüntüsüne "Windows 11 gizli performans ayarlarını ortaya çıkardım!" yazıp, video içeriğine Update disabler, Defender disabler koyması şaşırttı.
Böyle videoların %80'i clickbait oluyor ya. Bir de Windows 11 yazıp Windows 10 logosu koymuş.

Ayrıyetten bu forumda Debloat, tweak, bios ayarları için verilen öneriler fps'i sadece 50'den 51'e çıkarıyormuş. kanal sahibi böyle söylüyor.

1785763068208.webp

@Ayhan Dönmez

Ayrıyetten bu forumda Debloat, tweak, bios ayarları için verilen öneriler fps'i sadece 50'den 51'e çıkarıyormuş. kanal sahibi böyle söylüyor.

Eki Görüntüle 270884

@Ayhan Dönmez

Her zaman böyle söylediler ve bunu savundular. Sırf Ayhan adına kaç tane yeni hesap açıldı foruma ve yeni konu. Madem gereksiz işlemlerdi ve 1 FPS artırdı, uğraşanlar boşa mı uğraştı?

@fortunee Gizli olan hiçbir ayar yok, hepimiz paylaşıyoruz burada zaten ücretsiz bir şekilde ve herhangi bir karşılık beklemeden. Bu işi paralı bir sektöre dönüştürdüler, orası doğru ama. Ücretsiz ilgilenen neredeyse yok bu düzeyde.

@CRT_User Bu gecikme ve FPS muhabbetleri, OS tweak paylaşan kişilere göre mesela tamamen vakit kaybı olarak görülüyor. O zaman neden OS debloat ettin madem halinden memnunsun?

Her zaman böyle söylediler ve bunu savundular. Sırf Ayhan adına kaç tane yeni hesap açıldı foruma ve yeni konu. Madem gereksiz işlemlerdi ve 1 FPS artırdı, uğraşanlar boşa mı uğraştı?

@fortunee Gizli olan hiçbir ayar yok, hepimiz paylaşıyoruz burada zaten ücretsiz bir şekilde ve herhangi bir karşılık beklemeden. Bu işi paralı bir sektöre dönüştürdüler, orası doğru ama. Ücretsiz ilgilenen neredeyse yok bu düzeyde.

Custom ISO'ları bu arkadaş debloat ile yapabileceğine inanıyor. Ayrıyeten bana bu yaptırdığımız ayarların 50 FPS'den 51'e çıktığını söylemesi ne mana da anlamadım. Yaptığımız veya sizin yaptırdığınız ayarlar FPS'e etki etse bile %1, %0.1 FPS'leri maksimize ediyor. Size zahmet olmazsa yorumlar kısmına bir bakarsanız tartıştık bu arkadaşla da, clickbait attığını söyledim ama kabullenmek istemiyor arkadaş.

Custom ISO'ları bu arkadaş debloat ile yapabileceğine inanıyor. Ayrıyeten bana bu yaptırdığımız ayarların 50 FPS'den 51'e çıktığını söylemesi ne mana da anlamadım. Yaptığımız veya sizin yaptırdığınız ayarlar FPS'e etki etse bile %1, %0.1 FPS'leri maksimize ediyor. Size zahmet olmazsa yorumlar kısmına bir bakarsanız tartıştık bu arkadaşla da, clickbait attığını söyledim ama kabullenmek istemiyor arkadaş.

Kendisi kabul etmez, başlığı bilerek böyle atmak zorunda, dikkat çekmesi lazım izlenmesi için. Gizli olan hiçbir şey yok bu sektörde, sadece paralı içerik var. Custom OS ile hiçbiri yarışamaz, %1 ve %0.1 değerlerde hep önde çıkarsın. Ne yaptığını bilmen de önemli. Her sistem kullanılmaz, her işin ehli farklı. Bahsettiğim sistemde V-Ray benchmark'ta 9800X3D dünya top 5'teyim. Windows debloat ile bu mümkün değil, 1 skor bile önemli orada.

Ne yaptığını bilmen de önemli. Her sistem kullanılmaz, her işin ehli farklı. Bahsettiğim sistemde V-Ray benchmark'ta 9800X3D dünya top 5'teyim

İşte bilen insan vs anlamayıp bilmiş gibi davranan insan farkı oluyor. Hayır, yani sen 4x 5x FPS de verebilirsin, videolarını inceledim gösterdikleri zaten optiscaler mı, DLSS enabler mı ne oluyormuş. Ben çok hikayeli oynamadığım için siz daha iyi bilirsiniz bu konuları. Bunu göstermende veya 3x 4x hatta abartayım 6x yazmanda bir problem yok, verebiliyorsan o değerleri. Ama kalkıp da gizli Windows 11 ayarlarını gösterdim de yazma be kardeşim. :hehehe: Doğduğumdan beri custom OS kullanıyorum. Windows'un en ince ayarlarına kadar araştırmışım, gerek AI gerek Reddit olsun. Diyorum ben de bilmediğim bir şey gösterecek herhalde, helal olsun diyip tıklıyorum, bir bakıyorum, Windows Update kapatmayı gösteriyor arkadaş. Valla yordular artık. :hehehe:

İşte bilen insan vs anlamayıp bilmiş gibi davranan insan farkı oluyor. Hayır, yani sen 4x 5x FPS de verebilirsin, videolarını inceledim gösterdikleri zaten optiscaler mı, DLSS enabler mı ne oluyormuş. Ben çok hikayeli oynamadığım için siz daha iyi bilirsiniz bu konuları. Bunu göstermende veya 3x 4x hatta abartayım 6x yazmanda bir problem yok, verebiliyorsan o değerleri. Ama kalkıp da gizli Windows 11 ayarlarını gösterdim de yazma be kardeşim. :hehehe: Doğduğumdan beri custom OS kullanıyorum. Windows'un en ince ayarlarına kadar araştırmışım, gerek AI gerek Reddit olsun. Diyorum ben de bilmediğim bir şey gösterecek herhalde, helal olsun diyip tıklıyorum, bir bakıyorum, Windows Update kapatmayı gösteriyor arkadaş. Valla yordular artık. :hehehe:

Onu da bilmeyen var, uğraşmayan bilmez. Videolar clickbait oluyor haliyle ama bilmeyene belki katkısı olur. Bize bir faydası olmaz, biz yeri geldiğinde destekleriz de hatta ama 1 FPS verme muhabbeti yanlış. RAM timing'e de aynı bahaneler üretildi. OLED vs IPS paneldeki fark kadar aşikar. Gün gibi ortada yani. Anlamamak için astigmat ya da katarakt olmak lazım.

@fortunee Yapılan içeriği asla küçümsemiyorum yani, her emeğe saygım var. Sonuçta uğraşılmış, bir kesime hitap eder. Benim kızdığım nokta insanların sadece kendi doğrularını doğru, geri kalanı yanlış olarak aksettirmesi. Bu RAM timing mesela uğraşmayan ne olduğunu ya da ne işe yaradığını bilebilir mi? Keza Custom OS de öyle, debloat'tan farklı kavramlar bunlar.