Shift basılıyken sağ alttaki güç simgesi → yeniden başlat ➜ sorun gider ➜ gelişmiş seçenekler ➜ başlangıç ayarları ➜ “5 – ağ ile güvenli mod”
not: yerel yönetici parolanız da yoksa, Microsoft'un çevrim-dışı parola sıfırlama sihirbazına (üç güvenlik sorusu) dönebilirsiniz.
Cevabın ve ayırdığın zaman için teşekkür ederim.
Pekçok çözümü denedim. En sonunda regedit kullanarak Microsoft hesap parolası ile girebileceğim bir hale geldi ancak güncel parolayı kabul etmiyor. Cihaz internete bağlı ancak "cihaz çevrim dışı eski şifrenizi giriniz" diyordu. Sonunda Microsoft komuniti kısmına sorunu yazdım. Oradan gelen öneriyle telefonumdan internet açıp bağlanınca güvenli moda bile gerek duymadan güncel şifreyi kabul etti. Yine de bu sorunu yaşayıp çözüm bulamayanlar olursa diye kominitiden gelen mesajı buraya yapıştırıyorum.
Merhaba, ben Cherrelyn, Bağımsız Danışmanım. Özellikle BIOS onarımından sonra ne kadar stresli olduğunuzu ve şimdi hem PIN sorunlarıyla hem de "cihaz çevrimdışı" hatasıyla karşılaştığınızı, hatta internete bağlı olduğunuzda bile bunu yaşadığınızı çok iyi anlıyorum.
PIN / Çevrimdışı Hatasını Düzeltme Adımları:
1. Gerçek İnternet Erişimi ile Bağlanın (Sınırlı Portallar veya Güvenlik Duvarları Yok)
-Sabit ve açık bir Wi-Fi veya LAN'a bağlı olduğunuzdan emin olun; otel, okul veya VPN ağına bağlı olmayın.
-Başka bir cihazdan mobil erişim noktasını açıp bağlanmayı deneyin.
2. PIN'i Kaldırmak İçin Güvenli Modu Kullanın
Güvenli Mod üzerinden giriş yapabiliyorsanız:
-Yeniden başlatın ve Gelişmiş Başlangıç menüsüne girmek için F8 veya Shift + Yeniden Başlat tuşlarına basın
-Sorun Giderme > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat'a gidin
-4'ü seçin: Ağ ile Güvenli Mod
-Microsoft parolanızı kullanarak oturum açın (burada işe yarayabilir)
- Ayarlar > Hesaplar > Oturum açma seçenekleri → Erişilebilirse PIN kodunu kaldır
3. NGC klasörünün (PIN Veri Depolama) adını değiştirin
Regedit veya Güvenli Mod üzerinden giriş yapıldıysa:
-Bu klasöre gidin:
C:\Windows\HizmetProfilleri\YerelHizmet\AppData\Yerel\Microsoft\NGC
-Erişim sağlamak için mülkiyeti almanız gerekebilir
-Klasörü silin veya yeniden adlandırın (örneğin, NGC.old)
-Bilgisayarınızı yeniden başlatın - Windows yeni bir PIN ayarlamanıza izin verecektir
Eğer Hala Hesaba Erişim Sağlayamıyorsanız:
Şuraya git:
https://account.live.com/acsr
- Bu, parolanız kabul edilmezse veya senkronize edilmezse erişiminizi yeniden kazanmanıza yardımcı olacak Microsoft kurtarma formudur.
Takıldığınız bir adım olursa bana bildirin, size yol göstermek için buradayım!
Sevgilerimle,
Cherrelyn