Ben de zamanında sadece kitabımı ve senaryolarımı yazmak için Vatan Bilgisayar'dan Lenovo IdeaPad 1'in Windows 11 Home sürümünü satın almıştım. Cihaz o kadar ağır çalışıyordu ki, çare aramaya başladım. Meğer, bu IdeaPad 1'ler Windows 11 desteklemiyormuş. Bunu da şöyle anladım; önce bir öneri üzerine Ubuntu kurdum. Sonra fark ettim ki, meğer Ubuntu en iyi işletim sistemiymiş. O günden sonra, yeniden Windows 11'i kurmak istediğimde, cihazın desteklemediğini yazdı. Meğer bunlar gitmiş, desteklemeyen cihaza Windows 11 kurmuş, ondan ağır çalışıyormuş. Windows 10 kurdum; CPU'dan kaynaklı biraz yavaş çalışıyordu. Sonra yeniden Ubuntu kurdum. Şimdi çok rahatım, bilgisayar tazmanya canavarı gibi çalışıyor. Keşke Ubuntu Windows kadar yaygın olsa. Gerçi o zaman bu kadar kaliteli olur mu bilmiyorum.Herkese selam,
Vatan Bilgisayar'dan aldığım MSI Stealth A16 AI+ A3XVGG-087TR laptopta Windows 11 Pro olması gerekirken, Windows 11 Home yüklü olarak geldi.
Vatan Bilgisayar'a konunun araştırılması için mail gönderdim. Fakat henüz bir geri dönüş alamadım.
Bilgisayarı kontrol ettirmek için Mağazaya götürmüştüm. Personel inceledi ve yerel olarak Windows 11'i kurdu.
Burada kurulumda yanlışlıkla Home seçmiş olabilir mi?
Bu konuda benim ne yapmam gerekiyor?
Bilgisayarı sıfırlayarak yeniden yüklemeyi denedim fakat yine aynı şekilde Home yüklendi.
Bu konuda bilgisi olan yol gösterebilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.
Şikayetçi olman gereken kurum fabrikası mı satıcısı mı bilmiyorum, ama galiba satıcısı olabilir.