Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muhammed04

Uzman
Arkadaşlar kolay gelsin anakart işlemci RAM değiştim sonra "cihazınızda herhangi bir ürün anahtarının bulunmadığını bildirdi hata kodu :0XC004F213:" diye böyle yazı çıktı. Sonra sorun gider tıklıyorum açılmıyor tepki vermiyor aynı şekilde "ürün anahtar değiştir: Değiştir" yazısına tıklıyorum açılmıyor, tepki vermiyor. Etkinleştiremedim bir türlü ya şimdiden teşekkürler neden böyle oldu.

Çözüm
Hocam bilgisayar yeniden başlatıp antivirüs kapatıp deneyeceğim.

Hayırlı akşamlar ben denedim komutları bilgisayar açıp kapattım ürün anahtar değiştir dedim olmadı açılmadı tepki yok gine ya ne yapacağım bilmiyorum olmadı gine.

Format mı? Atayım? Olmadı.

Hocam bakabilir misiniz en son yorumlara teşekkürler.
Ürün anahtarı değiştir kısmının açılmaması çok tuhaf.
Şunu dener misin: Windows +R tuşlarına bas. Çalıştır menüsüne "slui 3" yaz. Menünün gelmesi lazım.
Arkadaşlar kolay gelsin anakart işlemci RAM değiştim sonra "cihazınızda herhangi bir ürün anahtarının bulunmadığını bildirdi hata kodu :0XC004F213:" diye böyle yazı çıktı. Sonra sorun gider tıklıyorum açılmıyor tepki vermiyor aynı şekilde "ürün anahtar değiştir: Değiştir" yazısına tıklıyorum açılmıyor, tepki vermiyor. Etkinleştiremedim bir türlü ya şimdiden teşekkürler neden böyle oldu.
Anahtarın OEM anahtar ise bunun olması çok normal, donanım değişikliklerinden sonra bu anahtarlar çalışmazlar. Retail ise bunun olmaması lazım, SFC /scannow ve DISM onarım komutları ile işletim sistemini onarmayı dene. (DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth)

Eğer OEM lisans kullandıysanız yapacak bir şey yok. Çünkü OEM lisans tek bir cihazda kullanılır. Ama Retail kullanıyorsanız bu normal değil. Öncelikle hangi lisans türünü kullandığınızı belirtin yardımcı olalım.

Lisans anahtarı vardı anakart işlemci RAM değiştirmeden önce yanılmıyorsam Trendyol aldım Windows 10 Pro dijital lisans diye perakende lisans Retail lisans degil büyük ihtimalle Windows 10 Pro'dayken lisans girip etkinleştirdim sonra Windows 11 Pro geçtim yükseltme anakart işlemci RAM değiştirdim sonra böyle oldu hata çıktı aşagıda yazı çıktı Windows lisans yok diye masaüstünde teşekkürler.

OEM key değil Retail büyük ihtimalle internetten aldım dijital lisans perakende lisans Retail yeni key alacağım ama ürün anahtar değiştir değiştir yazı tıklıyorum açılmıyor tepki vermiyor sıkıntı orada key alıp etkinleştirim ama açılmıyor tepki vermiyor sorun gider diyorum oda açılmıyor tepki yok bir şeyde çıkmıyor ekrana ürün anahtar gir diye.

Dosya Ekleri

• win 11 perrrrdsds.webp
    win 11 perrrrdsds.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Lisans anahtarı vardı anakart işlemci RAM değiştirmeden önce yanılmıyorsam Trendyol aldım Windows 10 Pro dijital lisans diye perakende lisans Retail lisans degil büyük ihtimalle Windows 10 Pro'dayken lisans girip etkinleştirdim sonra Windows 11 Pro geçtim yükseltme anakart işlemci RAM değiştirdim sonra böyle oldu hata çıktı aşagıda yazı çıktı Windows lisans yok diye masaüstünde teşekkürler.
Perakende lisans Retail anlamına gelir zaten.

Dediğim yöntemleri uygulamayı dene ve sonra anahtarını değiştir kısmına tekrar gir.

OEM key değil Retail büyük ihtimalle internetten aldım dijital lisans perakende lisans Retail yeni key alacağım ama ürün anahtar değiştir değiştir yazı tıklıyorum açılmıyor tepki vermiyor sıkıntı orada key alıp etkinleştirim ama açılmıyor tepki vermiyor sorun gider diyorum oda açılmıyor tepki yok bir şeyde çıkmıyor ekrana ürün anahtar gir diye.
Lisans OEM olarak gönderilmiş büyük ihtimalle. Bu sorun cihaz başka bir donanıma kayıtlıysa çıkıyor. Ama anahtar değiştir kısmı açılmıyor demişsiniz, bu işletim sistemi kaynaklı bir sorun. Üstte yazdığım şekilde onarmayı deneyin.
Anahtarın OEM anahtar ise bunun olması çok normal, donanım değişikliklerinden sonra bu anahtarlar çalışmazlar. Retail ise bunun olmaması lazım, SFC /scannow ve DISM onarım komutları ile işletim sistemini onarmayı dene. (DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth)
.

CMD yönetici olarak çalıştır sonra bu kodlarımı deneyeceğim? Nasıl yapılıyor?
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp ilk söylediğim SFC kodunu girip %100 olana kadar bekleyin. Sonra sırayla attığım DISM komutlarını girip ikisinin de %100 olmasını bekleyin. (İlk önce Scan Health, sonra Restore Health.) Eğer sorun verirse komut istemcisinin ekran görüntüsünü buraya atın.

Eğer OEM lisans kullandıysanız yapacak bir şey yok. Çünkü OEM lisans tek bir cihazda kullanılır. Ama Retail kullanıyorsanız bu normal değil. Öncelikle hangi lisans türünü kullandığınızı belirtin yardımcı olalım.

Perakende lisans kullanıyorum Retail büyük ihtimalle.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp ilk söylediğim SFC kodunu girip %100 olana kadar bekleyin. Sonra sırayla attığım DISM komutlarını girip ikisinin de %100 olmasını bekleyin. (ilk önce scan health, sonra restore health.) Eğer sorun verirse komut istemcisinin ekran görüntüsünü buraya atın.

Hocam dediginiz DISM komutlar denedim lakin olmadı internetde baktım bu CMD ekrandaki komutlar denedim DISM online diye ama DISM exe girmedim sorun olur mu DISM exe yazarak gireyim mi? Komutlar tamam mı? Doğru mu? Yanlışlık var mı? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• sfc scannoww .webp
    sfc scannoww .webp
    354,3 KB · Görüntüleme: 68
  • dısm komutlar.webp
    dısm komutlar.webp
    166,6 KB · Görüntüleme: 77