HWDI de sunucu üzerinden etkinleşiyor. Bunda ve onda direkt Microsoft sunucusu var.
Hayır açık kaynaklı sunucu kurulumu Online Kms yönetimde var.
Bahsettiğim şey, yanıtın ikinci kısmında değindiğim gibi HWID'da üçüncü parti bir sunucunun olmaması, offline kelime seçimi HWID için talihsiz olmuş. HWID için süreç de şu şekilde, MAS scripti incelediyseniz yanlış hatırlıyorsam düzeltebilirsiniz.

1) MAS, ClipSVC yi deaktif eder, slmgr ile bir seri anahtari girdisi oluşturur.
2) Bu seri anahtariyla bilgisayarın eski bir windowsdan hedeflenen windowsa yüklendiğine dair yerele sahte bir ticket oluşturur.
3) MAS, ClipSVC yi yeniden başlatır, böylelikle oluşturulan sahte ticket işleme konur.
4) ClipSVC, activation.sls.microsoft.com sunucusuna HWID değerlerinizi göndererek kayıt oluşturulmasını ister.
5) Microsoft sunucularınıza HWID'niz kayıt edilir. Dijital olarak aktivasyon gerçekleşir.

Ancak TSforge tamamen offline değil mi?

Son düzenleme:
Bahsettiğim şey, yanıtın ikinci kısmında değindiğim gibi üçüncü parti bir sunucunun olmaması, offline kelime seçimi talihsiz olmuş. Süreç de şu şekilde, MAS scripti incelediyseniz yanlış hatırlıyorsam düzeltebilirsiniz.

1) MAS, ClipSVC yi deaktif eder, slmgr ile bir seri anahtari girdisi oluşturur.
2) Bu seri anahtariyla bilgisayarın eski bir windowsdan hedeflenen windowsa yüklendiğine dair yerele sahte bir ticket oluşturur.
3) MAS, ClipSVC yi yeniden başlatır, böylelikle oluşturulan sahte ticket işleme konur.
4) ClipSVC, activation.sls.microsoft.com sunucusuna HWID değerlerinizi göndererek kayıt oluşturulmasını ister.
5) Microsoft sunucularınıza HWID'niz kayıt edilir. Dijital olarak aktivasyon gerçekleşir.

bunun neresinde
Aynı şeyi diyoruz, tamam.

Meraklı, ilgili ve bilgilenmek isteyen arkadaşlar için kısaca notlarıma baktım hatırladığım kadarıyla TSforge düzenini de anlatayım.

1) TSforge sppsvc servisini durdurur
2) İlkinden farklı olarak bilgisayarınızda halihazırda bulunan windows bilgileri önce decrypt edilir.
3) Bu bilgilerde aktivasyonunuz olmadığına dair bilgiler değiştirilerek, Lisanslı bir kullanıcıymışsınız gibi bilgiler eklenir. Bilgilerin geçerliliği de seçtiğiniz x gün uzağına kadar belirlenir.
4) Dosya yeni haliyle tekrar şifrelenir.
5) TSforge sppsvc servisini yeniden aktive eder.

eee ozaman neden HWID ile aktive etmek yerine kendi sistemimde işlem yaptırarak bunu seçeyim derseniz,
1) Sunucuya bilgi göndermez offline olarak kaydeder ve servisi çalıştırdığında sistem değişen kayıtlı bilgileri okuyup aktif edildiğini düşünür.
2) ESU(Win10 için güvenlik süresi uzatma desteği) gibi hizmetlere erişim sahibi olursunuz.

Peki KMS diye bir şey duymuştum o nedir? derseniz kısaca Keys Management Service, anahtarların online olarak iletişimde kalan
/yöneten hizmetine verilen isimdir.

Peki MAS'da bu iki aktivasyonun dışında neden iki tane de KMS var(dı) derseniz de;

Online KMS, KMSpico gibi diğer uygulamaların verdiği hizmet, üçüncü parti bir key sunucusuna bağlanarak windowsunuzu x gün boyunca aktifleştirmektir. Bunun devamlılığını sağlamak için de her x günde bir kendini yeniden çalıştıracak bir hizmet ekler. 0 illegalite.

KMS38 ise, bilgisayarın kendini son anlayabildiği tarih olan 2038'i temsil eder. Bilgisayarınıza, sanki bir KMS sunucusuna bağlanmışsınız ve keyiniz üstte olduğu gibi x gün kadar değil de 2038 yılına kadar geçici aktif edilmiş gibi bir kayıt oluşturur. İllegalite içermekten ziyade gri alandadır.

Belki bu anlatıyı bir konu olarak da eklerim, o zamana kadar merak edip okuyan tüm arkadaşlara sevgiler.

Son düzenleme:
4 yıl önce filan jet lisansdan almıştım (sağlam lisansda bayağı iyidir) sonra o PC de Microsoft hesabımı açtım o key o mailime işledi 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Her formatda mailimi giriyorum otomatik tekrar etkinleşiyor. Bir kere sorun çıktı oda işlemci ve ekran kartımı değiştirdiğim de, etkinleşmedi. Onda da donanım değişikliği gibi bir seçenek gördüm ona tıkladım oradan tekrar etkinleşti.