İkisi arasında Pro. Ama Home normal bir kullanıcı için bence gayet yeterli. Ek olarak Pro'daki çoğu özelliği Home sürümünde CMD toolları sayesinde kurabiliyorsunuz.

Niye Home değil de workstation kadar gidiyor iş? Cevap için sizin ölçütlerinizi belirtseniz daha iyi olur.

Home sürümünde BitLocker, group policy ve sanallaştırma gibi özellikler yok sistemi tam yönetemediğim için o seçenek baştan elendi. Pro zaten standardım ama workstation'ı sormamın asıl sebebi, ReFS dosya sistemi ve özel güç yönetiminin donanımıma ekstra performans katıp katmayacağı. Donanım güçlüyken yazılımsal sınırlara takılmak istemiyorum, hepsi bu.

Home sürümünde BitLocker, group policy ve sanallaştırma gibi özellikler yok sistemi tam yönetemediğim için o seçenek baştan elendi. Pro zaten standardım ama workstation'ı sormamın asıl sebebi, ReFS dosya sistemi ve özel güç yönetiminin donanımıma ekstra performans katıp katmayacağı. Donanım güçlüyken yazılımsal sınırlara takılmak istemiyorum, hepsi bu.
Tamam da ReFS, SMB ne için gerekiyor? Yani sadece performans için ise çok bir anlamı yok. Sanallaştırma için haklısınız Home elenebilir ama workstation için ReFS dosya sistemi kullanıyor musunuz? SMB ihtiyacı var mı? Veri aktarım performansı, ağır yüklü işler için düşünüyorsanız da donanımınız (birden fazla işlemci, standart üzeri RAM ve RDMA tabanlı ağ yapısı için yüksek internet hızı (10 gbps misalen) olması gibi ekstrem durumlar) da bunu destekliyor mu? (Destek güç manasında) Eğer hepsine cevap "evet" ise persistent memory de hesaba katılarak workstation düşünülebilir.
Yoksa siz bireysel kullanıcı olarak sistemim üst seviye bunu daha ekstrem ayarlarla nasıl efektif yaparım diye mi bakıyorsunuz? Eğer öyleyse Pro kafi.

Tamam da ReFS, SMB ne için gerekiyor? Yani sadece performans için ise çok bir anlamı yok. Sanallaştırma için haklısınız Home elenebilir ama workstation için ReFS dosya sistemi kullanıyor musunuz? SMB ihtiyacı var mı? Veri aktarım performansı, ağır yüklü işler için düşünüyorsanız da donanımınız (birden fazla işlemci, standart üzeri RAM ve rdma tabanlı ağ yapısı için yüksek internet hızı (10 Gbps misalen) olması gibi ekstrem durumlar) da bunu destekliyor mu? (destek güç manasında) eğer hepsine cevap "evet" ise persistent Memory de hesaba katılarak workstation düşünülebilir.
Yoksa siz bireysel kullanıcı olarak sistemim üst seviye bunu daha ekstrem ayarlarla nasıl efektif yaparım diye mi bakıyorsunuz? Eğer öyleyse Pro kafi.

Rdma veya 4 soketli sunucu kurma gibi bir senaryom yok ancak render alırken ve büyük verilerle çalışırken workstation sürümünün dosya sistemi seviyesindeki güvenilirliği, Pro sürümüne göre iş akışıma somut bir güvenlik katmanı ekler mi, bunu netleştirmeye çalışıyorum.

Mesela, yüzlerce GB'lık ham raw video dosyalarıyla çalışırken diskte oluşabilecek mikroskobik bir veri çürümesi ntfs dosya sisteminde fark edilmeden render sürecini tamamen çökertip projeyi çöp edebiliyor. ReFS'in bu hatayı arka planda sessizce algılayıp onarma yeteneği var anladığım kadarıyla bu benim iş akışımda hızdan ziyade kritik bir veri sigortası anlamına geliyor