Ali134

Çalışkan
Selam. Windows 11 Pro kullanıyorum ve Chrome’da Live Caption açamıyorum.
  • Windows’un kendi Live Captions uygulaması her seferinde öne geçiyor ve Chrome Live Caption devreye girmiyor.
  • LiveCaptionEnabled = 0 yaptım, Quick Action tuşlarını kapattım, Registry’de ilgili kayıtları değiştirdim ama hâlâ sistem öne geçiyor.
  • Copilot PC’de yok, eklentiler kapalı, incognito modda denedim → yine aynı.
Bunu aşmanın güvenli bir yolu var mı? Edge veya Brave dışında Chrome’da Live Caption’ı çalıştırmanın bir yöntemi var mı? Chrome'un kendi canlı çevirisi çok işime yarıyordu ama şimdi yeni PC kurdum kendime ve çalıştıramıyorum.
Benzer deneyimi olan veya çözüm bulmuş arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Selam. Windows 11 Pro kullanıyorum ve Chrome’da Live Caption açamıyorum.
  • Windows’un kendi Live Captions uygulaması her seferinde öne geçiyor ve Chrome Live Caption devreye girmiyor.
  • LiveCaptionEnabled = 0 yaptım, Quick Action tuşlarını kapattım, Registry’de ilgili kayıtları değiştirdim ama hâlâ sistem öne geçiyor.
  • Copilot PC’de yok, eklentiler kapalı, incognito modda denedim → yine aynı.
Bunu aşmanın güvenli bir yolu var mı? Edge veya Brave dışında Chrome’da Live Caption’ı çalıştırmanın bir yöntemi var mı? Chrome'un kendi canlı çevirisi çok işime yarıyordu ama şimdi yeni PC kurdum kendime ve çalıştıramıyorum.
Benzer deneyimi olan veya çözüm bulmuş arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
1. Windows Live Captions’ı Devre Dışı Bırak:
- Ayarlar’a git: Başlat menüsünden "Ayarlar"ı açın.
- Erişim Kolaylığı seçeneğine tıklayın.
- Sol menüden “Kapalılık” kısmına gidin ve “Altyazılar”ı kapatın.

2. Chrome İçi Ayarları Kontrol Et:
- Chrome’u açın.
- Adres çubuğuna chrome://settings/languages yazın ve Enter'a basın.
- "Altyazılar" altında, "Altyazıları kullan" seçeneğini aktif hale getirin.

3. Chrome’u Güncelleyin:
- Sağ üst köşede üç noktaya tıklayın, "Yardım" > "Google Chrome Hakkında" kısmına gidin.
- Güncellemeleri kontrol edin ve gerekirse Chrome'u güncelleyin.

4. Yeni Bir Profil Oluşturun:
- Sağ üst köşede profil simgesine tıklayın.
- "Yeni profil ekle" seçeneği ile yeni bir Chrome profili oluşturun.
- Yeni profili başlatarak Live Caption’ı burada deneyin.

5. Chrome'u Sıfırlayın:
- Ayarlar’a gidin.
- Alt kısımda “Gelişmiş”e tıklayın.
- "Ayarları sıfırla ve temizle" bölümünde “Ayarları orijinal varsayılanlarına sıfırla” seçeneğini seçin.

6. Antivirüs ve Güvenlik Yazılımlarını Kontrol Edin:
- Eğer bir güvenlik yazılımı kullanıyorsanız, Chrome’un Live Caption özelliğinin çalışmasını engelleyip engellemediğini kontrol edin.

7. Alternatif Yöntem:
- Chrome’da çalışmıyorsa, üçüncü parti altyazı uygulamalarını deneyebilirsiniz; ancak, bunların güvenliğini kontrol edin.

8. Chrome’a Yeniden Yükleyin:
- Chrome’u tamamen kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
- Yeniden Chrome’u indirip yükleyin.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer hala sorun yaşarsanız, daha fazla teknik ayrıntı almak için belirli ayarlara veya duruma dair geri dönüş yapabilirsiniz.