IT_TST

Gelişen
Windows 11 Pro bilgisayarımda ne Windows’un kendi biçimlendirme aracıyla ne de başka uygulamalarla USB formatlama işlemini yapamıyorum. Biçimlendirme sayfası geliyor ama askıda kalıyor ve hiçbir tepki vermiyor. Aynı şekilde SD kartımı SD Card Formatter uygulamasıyla formatlamak istediğimde de aynı durumla karşılaşıyorum. Başka bir bilgisayarda bu işlemleri yapabiliyorum ancak bu bilgisayarda neden olduğunu anlamadım. Windows güncellemesi yüzünden desem, diğer uygulamalar nasıl etkilenmiş olabilir? Bu konu hakkında bilgisi olup yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 Pro bilgisayarımda ne Windows’un kendi biçimlendirme aracıyla ne de başka uygulamalarla USB formatlama işlemini yapamıyorum. Biçimlendirme sayfası geliyor ama askıda kalıyor ve hiçbir tepki vermiyor. Aynı şekilde SD kartımı SD Card Formatter uygulamasıyla formatlamak istediğimde de aynı durumla karşılaşıyorum. Başka bir bilgisayarda bu işlemleri yapabiliyorum ancak bu bilgisayarda neden olduğunu anlamadım. Windows güncellemesi yüzünden desem, diğer uygulamalar nasıl etkilenmiş olabilir? Bu konu hakkında bilgisi olup yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.
1. Disk Yönetimi Kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve “Disk Yönetimi” seçeneğini seçin.
- USB ve SD kartınız burada görünüyorsa, sağ tıklayıp “Biçimlendir” seçeneğini deneyin.

2. Aygıt Yöneticisi Kontrolü:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve “Aygıt Yöneticisi”ni açın.
- “Disk Sürücüleri” bölümünü genişletin ve USB veya SD kartınıza sağ tıklayıp “Aygıtı kaldır” seçeneğini seçin.
- Bilgisayarı yeniden başlatın, Windows sürücüyü yeniden yükleyecektir.

3. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Aygıt Yöneticisi’nden “Universal Serial Bus denetleyicileri” kısmını açın.
- Her bir USB kök hub’a sağ tıklayın, “Özellikler” -> “Güç Yönetimi” sekmesine gidin ve “Bu aygıtı kapatmak için bilgisayarı büyütmesine izin ver” seçeneğini kapatın.

4. Sistem Dosyası Denetleyicisi:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın, “Windows Terminal (Yönetici)” veya “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayın.
- Açılan pencereye sfc /scannow yazın ve Enter’a basın. Bu işlem sistem dosyalarını kontrol edecek.

5. Güncellemeleri Kontrol Etme:
- Ayarlar menüsüne gidin > “Windows Update” > “Güncellemeleri kontrol et” seçeneğini tıklayın.
- Bilgisayarınızda güncellemeler var mı kontrol edin ve varsa güncellemeleri yükleyin.

6. Antivirüs Yazılımlarını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakma:
- Eğer bir üçüncü taraf antivirüs yazılımı kullanıyorsanız, geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve ardından biçimlendirmeyi tekrar edin.

7. Farklı USB Portu Deneyin:
- Farklı bir USB portunu deneyin. Özellikle bilgisayar önü ve arka kısımlardaki portları değiştirme şansınız varsa bunları denemeniz faydalı olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, lütfen USB belleğiniz ve SD kartınızın kapasiteleri ve daha fazla teknik detay hakkında bilgi verin.