Detaylar
Kim cevapladı?Arkadaşlar aldığım yeni SSD'ye flash ile Windows 11 Pro kurdum ve 60 GB yer kaplıyor, bana normal gelmedi. Silmemi önereceğiniz şeyler ya da temizlemem için kullanabileceğim uygulamalar nelerdir?
Eki Görüntüle 201617
Normaldir Windows 11 kurduktan sonra Update dosyaları on bellekler falan oluyor silseniz bile geri gelecektir yormaktan başka işe yaramaz.
iCharlsOfficial
Başarılı
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Windows 11 Home'da boyut böyle. Muhtemelen Windows bileşenleri ve Pro sürümünün ek özelliklerinden dolayı boyutun yüksek olması normal. (Bir de ben gereksiz windows uygulamalarını kaldırmıştım onun etkisiyle bu kadar) Artık Windows 11 kurmak için 64 GB hafıza istiyor
Eki Görüntüle 201646
Windows 11 Home'da boyut böyle. Muhtemelen Windows bileşenleri ve Pro sürümünün ek özelliklerinden dolayı boyutun yüksek olması normal. (bir de ben gereksiz Windows uygulamalarını kaldırmıştım onun etkisiyle bu kadar) artık Windows 11 kurmak için 64 GB hafıza istiyor.
Eki Görüntüle 201647
Hangi uygulamalar hocam?
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Xbox servisleri, Paint, 3B Görüntüleyici, Copilot gibi düşük bilgisayarların canını alan Windows uygulamaları genelde. (Ben genelde Laptoplarda onları direkt kökünden kazıyorum)
SpeedBeast34
Üstün
Arkadaşlar aldığım yeni SSD'ye flash ile Windows 11 Pro kurdum ve 60 GB yer kaplıyor, bana normal gelmedi. Silmemi önereceğiniz şeyler ya da temizlemem için kullanabileceğim uygulamalar nelerdir?
Eki Görüntüle 201617
60 GB Windows 11 Pro için normal. Yer açmak için istiyorsan tabii.
Ayarlar sistem depolama geçici dosyaları temizle.
Hibernation kapat: Powercfg /hibernate off.
Gereksiz dosyaları sil Windows.old varsa.
İstersen CCleaner veya BleachBit kullanabilirsin.
Bunlarla birkaç GB kazanırsın.
Nasıl yapıyorsunuz?Xbox servisleri, Paint, 3B Görüntüleyici, Copilot gibi düşük bilgisayarların canını alan Windows uygulamaları genelde. (Ben genelde Laptoplarda onları direkt kökünden kazıyorum)
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Daha iyi toollar illaki vardır ama bunu kullanıyorum iş görüyor.
Uninstall Software, Remove programs easily - Revo Uninstaller Pro
Clean removal of any program from your PC. Uninstall and remove programs and software in Windows with Revo Uninstaller Pro easily!
www.revouninstaller.com