sonr45 2

Üyecik
Merhaba arkadaşlar,

Rufus Windows 11 2026 sürümü USB oluştururken yetersiz bellek hatası veriyor. ISO boyutu 7.5 GB, resmi siteden indirmiştim ama bir hata olmuş olabilir mi? 2024 sürümünde böyle bir hata vermiyor; onu kursam Windows 11 çok eski olmuş olur mu?

IMG_20260706_201626_959.webp

IMG_20260706_201827_018.webp

IMG_20260706_202701_881.webp

Merhaba arkadaşlar,

Rufus Windows 11 2026 sürümü USB oluştururken yetersiz bellek hatası veriyor. ISO boyutu 7.5 GB, resmi siteden indirmiştim ama bir hata olmuş olabilir mi? 2024 sürümünde böyle bir hata vermiyor; onu kursam Windows 11 çok eski olmuş olur mu?

Eki Görüntüle 263680

Eki Görüntüle 263685

Eki Görüntüle 263686

USB belleğiniz yetersiz geliyor, başka bir USB bellek ile deneyin. Çünkü 8 GB yazsa da orijinal boyutu 7,45 GB oluyor genelde USB'nin. Onun dışında 2024 sürümün ISO'su daha küçük boyutludur ondan hata vermez, çok eski olmaz kurduktan sonra 2026 sürümüne güncelleyebilirsiniz Windows Update ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB flash bellek ile deneyebilirsiniz. 8 GB'lık bellek yetersiz gelebilir. Bazı Windows 11 ISO boyutları büyük olabiliyor.

32 GB bellek ile dün denemiştim. Kurulumda ve Windows'ta bazı sürücü ve ekran sorunları çıktı. Kurulum partı 1 şeklinde başlıyordu. Realtek Audio Manager görünmüyor, sürücüsü de MSI sitesinde ses sürücüsü yok. Microsoft Update ile yükledim ama yine de Audio Manager çıkmadı. Bu yüzden şimdilik test etmek için eski sürüm Windows 11 kuracağım. Teşekkürler.

8 GB az bir USB daha yüksek bir USB belleği deneyin.

ISO dosyası boyutu normal mi acaba? Evet, 32 GB denedim ama kurulum part 1 şeklinde başlıyor, biraz garip geldi; anakart sıfır diye mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
32 GB bellek ile dün denemiştim. Kurulumda ve Windows'ta bazı sürücü ve ekran sorunları çıktı. Kurulum partı 1 şeklinde başlıyordu. Realtek Audio Manager görünmüyor, sürücüsü de MSI sitesinde ses sürücüsü yok. Microsoft Update ile yükledim ama yine de Audio Manager çıkmadı. Bu yüzden şimdilik test etmek için eski sürüm Windows 11 kuracağım. Teşekkürler.

ISO dosyası boyutu normal mi acaba? Evet, 32 GB denedim ama kurulum part 1 şeklinde başlıyor, biraz garip geldi; anakart sıfır diye mi acaba?
Boyuttan çok hash değerleri önemli. Onları kontrol edin.

Bu arada arkadaşlar bir sorum daha olacak. İnternetsiz kurulum için seçeneklerdeki Microsoft hesabı gereksinimi kaldır işaretli olması yeterli mi oluyor? Geçen gün paketimi bitirdi.

Bu arada arkadaşlar bir sorum daha olacak. İnternetsiz kurulum için seçeneklerdeki Microsoft hesabı gereksinimi kaldır işaretli olması yeterli mi oluyor? Geçen gün paketimi bitirdi.
Yok hocam, driverları falan kurarken yine yer internetinizi wifi'a bağlamayabilirsiniz (Bypass yapabilirsiniz yani) kurulurken ama driverlar kurulamayabilir.

Boyuttan çok hash değerleri önemli. Onları kontrol edin.
Microsoft sitesinden indirmiştim ama yine de hata yapmış olabilirim; internet kafe PC'sinden sonuçta her şey olabilir. Hash değerlerine nereden bakabilirim?

Yok hocam, driverları falan kurarken yine yer internetinizi Wi-Fi'a bağlamayabilirsiniz (bypass yapabilirsiniz yani) kurulurken ama driverlar kurulamayabilir.

Sürücüleri AMD chipset indirmiştim MSI sitesinden. Hocam, Ethernet yok; telefon interneti bağlamıştım USB'den hotspot olarak. Mecburen internet bağlantısı sayfasında takılı kalmıştı zaten kurulum, o yüzden mecburen bağladım. 5-6 GB harcadı, sürümü de güncelliyor sanırım.

IMG_20260706_204320_275.webp