Neden böyle dediniz merak ettim. Windows 10 yazılımları hatta sürücüleri bile 11 de çalışabiliyor?

Hocam asla bir Windows sürümü başka bir sürümün makyajı olmamıştır Windows 11 de küçükde olsa yenilikler var. Yani kopyala yapıştır işletim sistemi değil.

Tam olarak aynı değil. Windows 11, yeni sistemler için daha uyumlu çalışıyor. İşlemcilerdeki verimlilik ve performans çekirdeklerini daha iyi ayırt edebiliyor ve daha iyi şekilde çalıştırabiliyor. Temelde evet birbirlerine yakınlar ancak "Windows 10'un makyajlanmış hali" de değil.

Bence öyle. Sebebim Windows 10'daki sürücülerin ve yazlımların 11'de çalışabilmesi. Eski cihazımda Windows 10'un sürüclerini kurdum. Hala çalışıyor.

Sistem gereksinimi olarak SSD zorunlu değil elbette ama günümüz teknolojisini ve kullanıcı ihtiyaçlarını düşündüğümüzde elbette SSD kullanmak çok mantıklı. Hatta gelişen teknolojide bu giderek bir gereklilik halini almaya doğru gidiyor.

Onun dışında Windows 24H2 kullanmadım henüz ama 23H2 için konuşursam, çok eski sistemlerde de güncel sistemlerde de kullanırken herhanbir sorun yaşamadığım için ben kendi adıma öneriyorum Windows 11'i.

Performans dışındaki kozmetik sebepler elbette kişiden kişiye değişecektir. Ben kozmetik olarak da beğeniyorum Windows 11'i.

Sistem gereksinimi olarak SSD zorunlu değil elbette ama günümüz teknolojisini ve kullanıcı ihtiyaçlarını düşündüğümüzde elbette SSD kullanmak çok mantıklı. Hatta gelişen teknolojide bu giderek bir gereklilik halini almaya doğru gidiyor.

Onun dışında Windows 24H2 kullanmadım henüz ama 23H2 için konuşursam, çok eski sistemlerde de güncel sistemlerde de kullanırken herhanbir sorun yaşamadığım için ben kendi adıma öneriyorum Windows 11'i.

Performans dışındaki kozmetik sebepler elbette kişiden kişiye değişecektir. Ben kozmetik olarak da beğeniyorum Windows 11'i.

SSD artık şart gibi oldu. İşletim sistemleri buna göre şekil alıyor. Bu sebeble HDD teknolojisinin yetersiz kaldığını düşünüyorum.

Öyle. NT Kernel bile halen NT 10 olarak gösteriliyor. Windows 10'un sürücüleri 11'de çalışıyor. Windows 11'in eski sürümlerinde Windows 10'un görev çubuğunu ve başlat menüsünü kolay bir şekilde aktif edebiliyordun adamlar silmekle bile uğraşmamıştı.
Windows 7 sürücüleri de Windows 11'de çalışıyor, bundan pek bir yere varamazsınız. NT kernel'inin 10'da durdurulmasının bazı geriye dönük uyumluluk için sebepleri var. Örneğin (olsaydı) Windows 9'un Windows 9x (95/98) sürümleri olarak sanılabileceği gibi.
Örneğin bazı API'ler Windows 10/11'de halen Windows 8 olarak raporluyor. Windows 8 ile bir mi Windows 10/11?

2 yıl önce SSD almıştım. 11 kurayım dedim. Ekran kartı driver yüklememe izin vermedi geri döndüm. 2025'e daha var o zaman biraz daha stabil olur geçerim.

Ekran kartınız nedir acaba ?

Windows 7 sürücüleri de Windows 11'de çalışıyor, bundan pek bir yere varamazsınız. NT kernel'inin 10'da durdurulmasının bazı geriye dönük uyumluluk için sebepleri var. Örneğin (olsaydı) Windows 9'un Windows 9X (95/98) sürümleri olarak sanılabileceği gibi.

"Windows 7 sürücüleri Windows 11'de çalışıyor" bu ifadenize katılmıyorum. Eski cihazımın touchpad sürücüleri Windows 8 sürümüne ait fakat Windows 11'de sürücüler uyumsuz olduğu için çalıştıramamıştım.

SSD artık şart gibi oldu. İşletim sistemleri buna göre şekil alıyor. Bu sebeble HDD teknolojisinin yetersiz kaldığını düşünüyorum.
Katılıyorum. Ben de şu an HDD'de bile rahat çalışan bir işletim sistemini yine SSD ile kullanmayı tercih ederim. Hayatımdan HDD'yi çıkarttım ben, depolama amaçlı olarak bile çıkardım.

Yine de imkânlar yoksa, "HDD ile işletim sistemi kullanılmaz" gibi bir düşünceye karşıyım sadece. Kullanıcının imkânı yoksa ve yine de o işletim sistemini kullanmak onu mutlu hissettirecekse kullansın elbette. Kimsenin hevesi kırılmasın.

Eski cihazımın touchpad sürücüleri Windows 8 sürümüne ait fakat Windows 11'de sürücüler uyumsuz olduğu için çalıştıramamıştım.
Bazı cihazların sürücüleri belgelenmemiş veya farklı API'leri kullandığı için uyumsuz olabilir. Ancak çoğu sürücü desteklenmeyen kurulumcuyu manipüle ettiğiniz zaman doğrudan çalışabiliyor.