Grace Peace Homelander Çalışkan Katılım 23 Haziran 2026 Mesajlar 61 Beğeniler 20 Yer Vought Tower 26 Haziran 2026 #1 Counter-Strike 2 oyununda atölyedeki FPS benchmark haritaları ile testler uyguladım. Bütün ayarlar aynıydı. Windows 11 son sürüm ortalama 600 FPS veriyordu. CachyOS ise ortalama 900 FPS veriyordu. Arkadaşlar bu normal mi ? BIOS ayarlarım da sabit ve aynıydı. Ben uzun süredir Windows kullanmıyordum ama bu kadar mı kötü bu işletim sistemi ? AMD CPU ve GPU kullanıyorum.
Counter-Strike 2 oyununda atölyedeki FPS benchmark haritaları ile testler uyguladım. Bütün ayarlar aynıydı. Windows 11 son sürüm ortalama 600 FPS veriyordu. CachyOS ise ortalama 900 FPS veriyordu. Arkadaşlar bu normal mi ? BIOS ayarlarım da sabit ve aynıydı. Ben uzun süredir Windows kullanmıyordum ama bu kadar mı kötü bu işletim sistemi ? AMD CPU ve GPU kullanıyorum.
Fahare 80 Uzman Katılım 21 Mart 2026 Mesajlar 481 Makaleler 1 Çözümler 3 Beğeniler 288 26 Haziran 2026 #2 AMD kartlarda performans artışı oluyordu da bu abartı geldi bakmışken gecikme değerlerini ve bilgisayarın özelliklerini belirtir misin.
AMD kartlarda performans artışı oluyordu da bu abartı geldi bakmışken gecikme değerlerini ve bilgisayarın özelliklerini belirtir misin.
CRT_User 80 Üstün Katılım 25 Mart 2024 Mesajlar 1.005 Çözümler 7 Beğeniler 917 26 Haziran 2026 #3 Bende de Half Life ve CS'de inanılmaz FPS farkı ediyor. Valve oyunları Linux'ta daha iyi çalışıyor.
KS KS Grace Peace Homelander Çalışkan Katılım 23 Haziran 2026 Mesajlar 61 Beğeniler 20 Yer Vought Tower 26 Haziran 2026 #4 Fahare dedi: AMD kartlarda performans artışı oluyordu da bu abartı geldi bakmışken gecikme değerlerini ve bilgisayarın özelliklerini belirtir misin. Genişletmek için tıkla... Keşke FPS benchmark sonuçlarımı screenshot alsaydım. Linuxte ve windowstayken. CPU: 7500x3D Gpu: RX 9060 XT 16 GB VRAM Ram: ddr5 cl30 6000mhz 16 GB CRT_User dedi: Bende de Half Life ve CS'de inanılmaz FPS farkı ediyor. Valve oyunları Linux'ta daha iyi çalışıyor. Genişletmek için tıkla... Evet ama bu kadar fark normal mi hocam ben ya yanlış bir şey yaptım ya da Windows çok kötü
Fahare dedi: AMD kartlarda performans artışı oluyordu da bu abartı geldi bakmışken gecikme değerlerini ve bilgisayarın özelliklerini belirtir misin. Genişletmek için tıkla... Keşke FPS benchmark sonuçlarımı screenshot alsaydım. Linuxte ve windowstayken. CPU: 7500x3D Gpu: RX 9060 XT 16 GB VRAM Ram: ddr5 cl30 6000mhz 16 GB CRT_User dedi: Bende de Half Life ve CS'de inanılmaz FPS farkı ediyor. Valve oyunları Linux'ta daha iyi çalışıyor. Genişletmek için tıkla... Evet ama bu kadar fark normal mi hocam ben ya yanlış bir şey yaptım ya da Windows çok kötü
Kaays 80 Üstün İlk 1.000! Katılım 16 Aralık 2023 Mesajlar 1.982 Makaleler 1 Çözümler 11 Beğeniler 1.669 Yer The Lands Between 26 Haziran 2026 #5 CachyOS'e bir ara, VRAM yönetimiyle alakalı bir yazılım gelmişti, o açık mı? Çok fark ediyor açıkken, bazı oyunlarda 2-3 kat artıyor FPS.
CachyOS'e bir ara, VRAM yönetimiyle alakalı bir yazılım gelmişti, o açık mı? Çok fark ediyor açıkken, bazı oyunlarda 2-3 kat artıyor FPS.
KS KS Grace Peace Homelander Çalışkan Katılım 23 Haziran 2026 Mesajlar 61 Beğeniler 20 Yer Vought Tower 26 Haziran 2026 #6 Kaays dedi: CachyOS'e bir ara, VRAM yönetimiyle alakalı bir yazılım gelmişti, o açık mı? Çok fark ediyor açıkken, bazı oyunlarda 2-3 kat artıyor FPS. Genişletmek için tıkla... Üzgünüm hiç kontrol etmemiştim onu hocam
Kaays dedi: CachyOS'e bir ara, VRAM yönetimiyle alakalı bir yazılım gelmişti, o açık mı? Çok fark ediyor açıkken, bazı oyunlarda 2-3 kat artıyor FPS. Genişletmek için tıkla... Üzgünüm hiç kontrol etmemiştim onu hocam
shanks 16 Üstün Katılım 3 Ağustos 2024 Mesajlar 70 Çözümler 1 Beğeniler 44 17 Temmuz 2026 #7 Grace Peace Homelander dedi: Counter-Strike 2 oyununda atölyedeki FPS benchmark haritaları ile testler uyguladım. Bütün ayarlar aynıydı. Windows 11 son sürüm ortalama 600 FPS veriyordu. CachyOS ise ortalama 900 FPS veriyordu. Arkadaşlar bu normal mi? BIOS ayarlarım da sabit ve aynıydı. Ben uzun süredir Windows kullanmıyordum ama bu kadar mı kötü bu işletim sistemi? AMD CPU ve GPU kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... Bence sizlik bir sorun yok tamamen CachyOS'in mükemmelliği ya da Windows'un hantallığı siz ne derseniz. Benzerini Minecraft üzerinde yaşadım Windows'ta 100-150 arası alırken CachyOS'te 250-300 arası alıyordum.
Grace Peace Homelander dedi: Counter-Strike 2 oyununda atölyedeki FPS benchmark haritaları ile testler uyguladım. Bütün ayarlar aynıydı. Windows 11 son sürüm ortalama 600 FPS veriyordu. CachyOS ise ortalama 900 FPS veriyordu. Arkadaşlar bu normal mi? BIOS ayarlarım da sabit ve aynıydı. Ben uzun süredir Windows kullanmıyordum ama bu kadar mı kötü bu işletim sistemi? AMD CPU ve GPU kullanıyorum. Genişletmek için tıkla... Bence sizlik bir sorun yok tamamen CachyOS'in mükemmelliği ya da Windows'un hantallığı siz ne derseniz. Benzerini Minecraft üzerinde yaşadım Windows'ta 100-150 arası alırken CachyOS'te 250-300 arası alıyordum.
Burnches Çalışkan Katılım 23 Ağustos 2025 Mesajlar 23 Makaleler 1 Beğeniler 28 Yer Antalya 17 Temmuz 2026 #8 Windowsta çok ama çok bloatware var, o yüzden bu tür olaylar normal.