duranforreal

Üstün
İyi günler forum, sorunum başlıktaki gibi.

Yakın zamanda Windows 10 desteği bitiyor, ben de Windows 11 denemek istiyordum ve merak ediyordum. Sonra Windows 11 X Lite OS seçtim. Kurdum setupı geçtim ama Windows logosu geldikten 1-2 saniye sonra reset atıyor. Ne yapacağım, nasıl çözeceğim? İlk önce Ventoy ile denedim olmadı, sonra Rufus ile denedim yine olmadı.

Sistem:
  • GT 710 ekran kartı
  • AMD Athlon II X4 640 işlemci
  • 8 GB DDR3 1333 MHz RAM
  • 500 GB HDD

Rufus ile yazdırırken karşına gelen seçenekleri hangisini seçiyorsunuz? Bir de o sisteme Windows 11 kurmayın, her ne kadar hafifletmiş olsalar da. İşkence çekmen kaçınılmaz.

W11 daha fazla kaynak tüketiyor. Windows 10 güncelleme almasa bile uzun süre bir çok program ve oyun için destek sunacağından en hafif Windows 10 çalışmasını kullanın, o sistem için en hayırlısı bu olur.

Şimdi şöyle Windows 10 X Lite kullanmıştım Tiny10 dan iyi geldi pcye Windows 11'de nasıl çalışacak diye merak ediyorum ssd taksam öyle kuemayı denesem nolur FOXCONN A74ML 3 Series anakart var desteklermi sata ssd?

Takarsın da SATA 2 üzerinden alacağın hız 300MB/s.
Diğer portlar çalışıyormu bilmiyorum bile HDD'mi En alttaki porttan bir üsttekine takmayı denemiştim. Takmıştım ama Windows (7 vardı bende o zaman) açılırken okunamadımı bişey demişti.

Rufus ile yazdırırken karşına gelen seçenekleri hangisini seçiyorsunuz? Bir de o sisteme Windows 11 kurmayın, her ne kadar hafifletmiş olsalar da. İşkence çekmen kaçınılmaz.
Şimdi ilk ISO seçtiğimiz ekran MBR seçtim sonra küçük bi ekran geldi 2 tane tik vardı onları kaldırdım o tikin görevini zaten ISO yapıyordu diye

Bu sisteme Windows 10 LTSB 2016 kurar mısın?
Kurmuştum iyiydi sonra tiny11 felan denemek istedim.

Tiny11 dener misin belkide isolarından kaynaklıdır.
Tiny10 bi süre sonra kasmaya başlıyordu Tiny11'in iyi olmadığını düşündüğüm için bu OS'i kurdum ama bugün bi deneyip geri bildireyim.

İyi günler arkadaşlar @Demorlius un dediği gibi Tiny11 kurdum Tiny10 bi süre sonra hantallaşıyordu (bende) o yüzden sevmemiştim. Neyse bunu deneyeyim 22H2 sürümünü kurdum teşekkürler.

Son düzenleme: